Zou je graag willen investeren in een BMX?

Wil je je eerste BMX kopen of heb je er ooit al een gehad en wil je iets nieuws? Laat uw BMX-interesses niet tegenhouden en leer vooral de passie van de sport. Het is een intensieve en krachtige sport, maar het is het zeker waard! Houd er rekening mee dat u met vallen en opstaan ​​zult leren, maar er is natuurlijk geen reden om dat niet te doen. Integendeel, elke keer dat je opstaat na de val, realiseer je je dat je nog meer controle over de fiets hebt en dat je hebt bijgeleerd. Het is erg belangrijk om de juiste bescherming te dragen. Overweeg om je lichaam, knieën en schouders te beschermen. Natuurlijk mag je ook de helm niet vergeten. Het hoofd is het belangrijkste onderdeel van je lichaam, dus het heeft goede bescherming nodig.

Welke BMX is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende soorten fietsen binnen de BMX-sport. Zou je graag gaan crossen of toch liever freestyle BMX leren? Dit is de eerste beslissing die je moet nemen. Ook is het belangrijk dat je eens de fiets gaat testen en zo aanvoelt welke fiets het best aanvoelt. Dat kan van persoon tot persoon verschillen. Welk type BMX rijden wil je beoefenen of welke discipline in het freestylen wil je leren? Welke trucks wil je leren en wil je deze bijvoorbeeld op de weg doen of op obstakels?

Welke bescherming is er?

Met zoveel zelfredzaamheid denk je vaak dat je geen bescherming nodig hebt. Wanneer je voor het eerst op een BMX zit, denk je vaak dat je kunt fietsen en is de bescherming misschien niet zo aantrekkelijk. Iedereen moet echter profiteren van beveiliging, of het nu een beginner is die nog nooit op een BMX heeft gezeten of een professional. Kies zorgvuldig uw bescherming, zoals de helm, evenals de kniebeschermers, bescherming voor de schouders en ellebogen… die uw lichaam een goede bescherming biedt. Denk aan je lichaam en zorg ervoor dat je lichaam in tact blijft en je da kans op breuken beperkt.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top