Telewerken in tijden van Corona

Persoonlijk contact en fysieke interactie zijn noodzakelijk voor een goede en duidelijke communicatie. Niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk. Met alle beperkingen die van invloed zijn op het huidige Corona-probleem, is het videowerken of telewerken het antwoord. Maar hoe creëer je een optimale werkplek en goed georganiseerde meetings? Met de beste technologie en software is dat kinderspel! Met zoveel opties voor online tools is het maken van de juiste keuze toch even wikken en wegen. De belangrijkste stap? Identificeer uw behoeften. Wat zijn de mogelijkheden? Hoeveel mensen moeten er tegelijkertijd toegang hebben? En welke andere zaken komen er nog bij kijken?

Medewerkers werken thuis

Het is belangrijk dat u alle werknemers op de hoogte stelt van de arbeidsregels thuis. Moeten mensen dit altijd hebben of het gewoon online plannen? Een succesvolle organisatie helpt. Zo kan video snel en eenvoudig worden ontwikkeld.

Hoe kan je het best online vergaderen?

Fotoadvertenties zijn niet altijd de juiste manier voor welk doel dan ook. Wanneer?
• Deelnemers op verschillende plaatsen
• Persoonlijkheden (ogen) zijn belangrijk voor je
• Wil je bestanden delen (vooral informatie)
• Communicatie tijdens de bijeenkomst is belangrijk, zowel als verlenging als via interviews.
Videocontent is een geweldige oplossing als u bekend bent met een of meer van de hierboven genoemde ideeën.

Zorg voor een goede werkplek in huis

Een computertoetsenbord, muis, audio, luidsprekers, extra schermen… maken uw personeel efficiënter en meer dan gerechtvaardigd. Gebruik je online tools? Zorg ervoor dat je een VPN-verbinding hebt.

Goed, veilig en snel internet

Hetzelfde geldt voor internetbeveiliging. Als u thuis werkt, is internet over het algemeen veilig. Wil je veilig zijn en toegang hebben tot een aantal internet tools? Gebruik dan de VPN-verbinding. Zorg dat deze verbinding optimaal is zodat je niet in kwaliteit en snelheid moet inleveren.

Bied steeds de beste ondersteuning

Als u en uw videospecialist de beste oplossing voor uw probleem hebben gekozen en de oplossing is geïmplementeerd, bent u er nog niet. De organisatie moet een systeem en een nieuwe manier van werken hanteren. Niet iedereen gelooft snel in nieuwe technologieën. Daarom is het zo belangrijk dat je medewerkers bij het proces betrekt en dat je voor deze nieuwe manier van vergaderen bent. Positieve training kan helpen en het vertrouwen vergroten.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top