De voordelen van een pergola

Je bent op zoek naar iets om wat meer sfeer in je tuin te krijgen en dat je iets kan doen tegen de zon wanneer het te warm wordt. Dan ga je nadenken over een schaduwdoek, maar heb je dan ook gedacht aan een pergola met doek? Denk bijvoorbeeld aan een houten pergola tegen jouw tuinhuisje of juist op het terras waar jullie vaak buiten eten. Het kan net wat meer doen voor jouw tuin, zodat jij er ultiem van kan genieten. Wat zijn dan de voordelen van een pergola?

Een gezellig plekje in de tuin

Onder een pergola kan je heerlijk zitten, want het geeft je toch een beschermd en beschut gevoel. Heel fijn als je in de zomer ervan kan genieten tot in de late zomeruurtjes. Daarnaast kan je het nog gezelliger maken door een klimrek van mooie klimplanten op te laten groeien. Hierdoor kan je het nog knusser maken dan het al is en geniet je ook meteen van de bloemen die om je heen op fleuren.

De pergola hoeft niet perse tegen een muur worden aangebouwd, want het kan ook op zich zelf staan waardoor je zelf kan bepalen waar het komt te staan. Hele fijne uitkomst als jouw terras verder in de tuin staat en geen plek is om het ergens tegen aan te bouwen. Daarnaast, als je kiest voor een houten pergola, kun je die in de meeste gevallen vergunningsvrij bouwen. Je kan het altijd even checken in de gemeentelijke bepalingen in jouw woonplaats, dan weet je het ook zeker, maar zou dus niet perse nodig zijn. Hierdoor kan je zelf makkelijk bepalen wanneer je het plaats etc!

Pergola met doek

Er zijn verschillende mogelijkheden met een pergola en de meeste mensen willen het toch altijd net wat anders dan hun buren of vrienden. Geen probleem, voor ieder wat wils. Zo kun je ook een harmonica schaduwdoek aan de pergola bevestigen. Hierdoor kun je lekker van de zon genieten wanneer je wilt en kan je altijd van jouw zonnige plekje een schaduwplekje maken wanneer je wilt. Het grootste voordeel van een pergola met doek is dan ook dat je geen extra parasol nodig hebt. Soms krijg je daar niet alle zon mee weg wanneer je er even een pauze van wilt, maar met een harmonica schaduwdoek moet dat niet een probleem zijn!

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top