Waarom kiezen voor een boxspring?

Een goed bed kiezen is van het grootste belang. Dit helpt je namelijk om goede nachtrust te krijgen. Om op die manier dus ook een gezondere slaap te krijgen en beter in je veel te zitten. Veel mensen tegenwoordig voor een boxspring matras, bijvoorbeeld bij Bx.eu. Er zijn ook talloze redenen waarom je dit zou moeten doen. Het is zeker ook de moeite waard om eens te bekijken wat voor voordelen dit jou allemaal kan bieden. Dan ben je zelf ook snel overtuigd van de voordelen van dit type matras.

Stevig, maar comfortabel

De belangrijkste reden waarom je voor een boxspring moet kiezen omdat dit het beste van beide werelden bij elkaar brengt. Aan de ene kant is het namelijk een lekker zacht en comfortabel matras waar je lekker op ligt. Aan de andere kant is het echter net zo goed een stevig matras dat veel steun kan bieden. Dat is ook belangrijk, want juist goede steun is wat ervoor zorgt dat je geen last van bijvoorbeeld nek, schouders en rug krijgt. Door de veren kan je voorkomen dat je hiermee te maken krijgt. Bovendien zijn er veel vormen, zoals pocketvering, waardoor je altijd een passende vindt.

Geschikt voor alle soorten bedden

Een ander belangrijk voordeel is dat dit type matras geschikt is voor alle soorten bedden. Zo kan je voor een boxspring met veel opbergruimte eronder kiezen. Dit is natuurlijk wel heel fijn, want je wilt de loze ruimte onder je bed kunnen gebruiken. Alleen wil je dan niet dat de kwaliteit van je bed eronder hoeft te lijden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook talloze andere voorbeelden. Het boxspringmatras is zelf namelijk van dezelfde afmetingen als elk ander matras. Daarom is het ook zo dat er zoveel verschillende mogelijkheden mee zijn om het in jouw bed te passen.

Een gezond matras

Een boxspring is niet alleen goed voor je omdat het veel steun biedt. Ook in andere opzichten is het een gezond matras. Het is namelijk ook zo dat door de keuze voor de constructie met de veren een heel open matras ontstaat. Daardoor is de ventilatie ook goed op orde. Dat is belangrijk, want een matras dat goed te ventileren is behoudt zijn kwaliteit langer. Daardoor kan je er ook zeker van zijn dat je lang plezier van zal houden wanneer je het aanschaft. Ook dat is een groot voordeel te noemen.

Net iets meer

Wanneer je voor een boxspring kiest, dan krijg je in bijna alle opzichten net iets meer. Het is bijvoorbeeld net wat steviger. Maar het is ook net iets hoger. Dit kan wel heel fijn. Het past desondanks in alle soorten bedden, zelfs in een stapelbed. Wanneer je jouw slaapervaring wilt maximaliseren, dan kan je het best beginnen bij een goed matras. Door al deze kenmerken is dit dan dus het soort matras dat daar goed bij past. Het is de ideale oplossing wanneer je het idee hebt dat er nog wel wat meer uit jouw 8 uren nachtrust te halen is.

Jeroen van Dam

Back to top