Veilig op reis met de auto

Heeft u een geweldige reis op het programma? Ga je op vakantie met de nieuwste auto? Dan is dit wellicht een goed moment om uw auto te laten keuren bij een autogarage. Zo kunt u rustig op vakantie vertrekken en is de kans op pech onderweg beperkt.

Ga voor een grondig onderhoud

Met goede service en zorg, vermijdt u goedkope reparaties en onveilige omstandigheden. Het verkleint ook de kans om onderweg stil te vallen. Neem voor de meeste onderhoudscontroles contact op met de voertuigfabrikant van uw keuze. Je kunt bijvoorbeeld een tijdje bij een autobedrijf terecht. In een klein onderhoud worden de accu, verlichting, uitlaat en ontsteking, ramen en remmen gecontroleerd. Deze zaken worden ook getest tijdens een groot onderhoud maar dan wordt de hele auto nagekeken. Vaak bent u de auto al snel een dag kwijt en als u de auto niet regelmatig binnen doet voor onderhoud kunnen de kosten al hoog oplopen. Het is aan te raden om ieder jaar of toch zeker eens voordat u een lange rit gaat maken, als u op reis gaat naar het buitenland, even langs te gaan bij uw garage voor een grondige check. U kunt de auto zelf ook nakijken op kleine zaken of wanneer u een melding krijgt. Zo kunt u brandschade voorkomen door de olie regelmatig te controleren en terug bij te vullen.

Opgepast op gladde wegen

Als het weer winter wordt, is het raadzaam om winterbanden onder de auto te leggen. De autobestuurder slaat bandeninformatie op en kan in veel gevallen ook uw warmtepompen opslaan. Wordt het weer koud en begint het te vriezen? Vervang dan de banden van zomer- naar winterbanden. In de zomer vervangt u ze nog eens naar zomerbanden. Als de groeven van de banden ondiep zijn, zijn ze aan vervanging toe en moet je nieuwe banden bestellen. Zo ga je voor een optimale grip op de weg.

Zorg dat de wagen gekeurd is

APK is een verplichte keuring, die jaarlijks wordt uitgevoerd op auto’s en andere voertuigen. Deze controle heeft betrekking op grote en minder grote voertuigen zoals camions en personenauto’s. Tijdens de keuring beoordeelt de keurmeester het voertuig op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Dit is een verklaring, geen bewijs. Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt en blijft werken, is het aan te raden uw auto in goede staat te houden.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top