Op reis in eigen land? Tips voor een dagje Amsterdam

Wie kent het nou niet: Amsterdam. Onze prachtige hoofdstad is niet alleen leuk om haar grachten, restaurants en cafés. Ook kun je er veel cultuur snuiven en in de mooiste parken rondlopen. Zoek je liever de rust op of de drukte? In Amsterdam kan het allemaal. Wil je binnenkort een personenbus huren voor een dagje naar Amsterdam, maar heb je eigenlijk geen idee wat leuke highlights zijn? Met deze tips heb je je dag zo gevuld!

Bootje varen

Iets wat je écht moet doen als je in Amsterdam bent, is varen met een bootje op de prachtige grachten. Zo zou je zelf een bootje kunnen huren, zodat je zelf kan bepalen hoe lang je gaat en welke vaarroute je kiest. Genietend van de prachtige panden, met een drankje en wat hapjes erbij: jouw dag kan niet meer stuk. Ook kan je er voor kiezen om mee te gaan met een rondvaart. Je wordt dan vergezeld door een schipper, die naast varen ook nog eens leuke verhalen vertelt over de gebouwen en de omgeving waar je langs vaart.

Smullen maar!

Eten en drinken: in Amsterdam is er geen ontkomen aan. Genoeg variatie heb je in ieder geval zeker. Van hippe wijnbars, tot eetcafés en sterrenzaken. Wil je uiteten omdat er iets te vieren valt en ben je op zoek naar een chique restaurant? Dan is ‘Taico’ wel iets voor jou. Naast een geweldige service en fantastisch eten, ziet het eten er ook nog eens uit als een kunstwerk. 

Ben je met vriendinnen op stap en zoek je naar een hippe wijnbar? Neem dan een kijkje bij ‘GlouGlou’ in het hartje van de Pijp. Het bijzondere aan deze wijnbar is dat er alleen pure wijn, dus wijn zonder kunstmatige toevoegingen, wordt geschonken. Een echte must om een keer uit te proberen!

Lekker cultureel

Wil je tijdens jouw dagje uit ook zeker even wat cultuur snuiven? Dan ben je in Amsterdam op het juiste adres. Amsterdam heeft heel veel verschillende musea, die allemaal iets bijzonders met zich meebrengen. Van het aanschouwen van de Nachtwacht in het Rijksmuseum, tot het bekijken van het wereldbekende dagboek van Anne Frank in het Anne Frank Huis. Toch liever iets actievers ondernemen? Ga dan naar de Heineken Experience of maak selfies met bekende mensen in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds!

Weet je nog niet precies hoe je naar Amsterdam wil gaan? Als je met een of twee mensen gaat, is de trein of bus ideaal. Wanneer je met een grote groep gaat, dan kan je met de eigen auto gaan, maar een 9 personen bus huren is ook een goede optie. Let er in ieder geval op dat het in Amsterdam lastig kan zijn om te parkeren, dus zorg dat je van tevoren hebt uitgezocht waar je het beste je auto of busje kan neerzetten.

Vervoer geregeld? Dan ben je goed voorbereid op jouw uitje. Hopelijk heb je met deze tips een leuk dagje uit met je vrienden of familie. Amsterdam here we come!

Jeroen van Dam

Back to top