De leukste manieren om te reizen op je vakantiebestemming

We mogen weer voorzichtig op vakantie deze zomer! Een aantal landen hebben een geel reisadvies wat betekend dat er nog wel risico’s zijn, maar we er wel heen mogen. Zolang we ons aan de regels van het land van bestemming houden kunnen we weer lekker rondreizen. Eenmaal op bestemming wil je misschien ook niet op loopafstand van je accommodatie blijven. Hoe reis je nog verder op de plaats van bestemming? Wij geven graag wat ideetjes.

Huur een auto

Op veel bestemmingen is het superhandig om een eigen auto te huren. Of je nu een auto huurt voor een roadtrip door Portugal of je vrij wil kunnen reizen over Ibiza en daarom kiest om voor een auto huren Ibiza. Met een ‘eigen’ auto op bestemming heb je enorm veel bewegingsvrijheid. Daarnaast is het erg corona-proof en kun je zo makkelijk rekening houden met de geldende maatregelen. Andere voordelen van een auto huren zijn dat je dus altijd zelf kunt bepalen waar en wanneer je ergens heen gaat, je kunt veel kilometers maken en je kunt veel meenemen onderweg. Zo zou je zelfs kunnen gaan kamperen.

Neem de taxi

Een makkelijke optie voor op een citytrip is het gebruik maken van een taxi. Dit is veel voordeliger dan het huren van een auto als je maar een of een paar keer wat verder wil reizen. Je betaalt alleen voor het ritje wat je echt maakt en je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen. In veel grote steden zijn taxi’s makkelijk te vinden en op straat aan te houden. Denk maar eens aan alle taxi’s in New York en ook in Valencia zijn ze overal te vinden. Een taxi ibiza kan wat lastiger te vinden zijn, maar je kunt altijd een nummer googelen en even bellen.

De fiets

De fiets is ook een hele leuke optie om je te bewegen op je vakantiebestemming. Zo kun je wat grotere afstanden afleggen en ben je meteen lekker actief bezig. Ook kun je gewoon een mooie fietstocht maken of een fietstour volgen met een gids. Zo zie en leer je een hoop verrassende dingen van je vakantiebestemming tijdens je groepsreis Nepal of rondreis Filipijnen.

Jeroen van Dam

Back to top