Wees trots op wie je bent met een mooie regenboogvlag

Een vlag is het perfecte middel om te laten zien dat je iets viert, wie je bent en waar je trots op bent. Zo zijn er veel verschillende gelegenheden om de vlag te hijsen, bijvoorbeeld op een verjaardag, een feestdagen, een speciale gelegenheid of een belangrijke mijlpaal. Op Koningsdag kun je laten zien hoe trots je bent om een Nederlander te zijn, met vlaggen Nederland. Verder kun je met een vlag ook duidelijk aangeven wie je bent en waar je trots op bent, zoals met een regenboogvlag.

Het ontstaan van de regenboogvlag

De regenboogvlag bestaat uit meerdere strepen met de kleuren van de regenboog. De bekendste regenboog staat natuurlijk voor de homobeweging. Deze vlag is ontworpen door Gilbert Baker. Hij was een kunstenaar uit San Francisco en hij ontwierp de vlag als symbool voor de Gay Pride van 1978. Het doel van de vlag was om trots uit te stralen en het stond voor de diversiteit van levenswijze van de LGBTQI+ community. De vlag staat voor gelijkheid en vrede.

Bruikbaar voor diverse belangrijke gelegenheden

De regenboogvlag is perfect om te gebruiken voor een coming-out, een Gay Pride, een festival of een demonstratie. Met deze vlag laat je namelijk op een opvallende wijze zien wie je bent, waar je trots op bent en waar je voor strijdt. Daarnaast zijn er ook veel andere vlaggen die andere gemeenschappen laten zien, zoals de panseksueel of biseksueel vlag die andere kleuren bevatten.

Kies voor een stevig en duurzaam materiaal

Een vlag wil je natuurlijk voor een lange tijd gebruiken. Bij elke belangrijke gelegenheid wil je natuurlijk de vlag hijsen. Kies daarom voor een stevige en duurzame regenboogvlag. Met een stevig koord en een goede vlaggenstok kun je de vlag eenvoudig zelf bevestigen aan je woning of pand. Kies voor een mooie glans, zodat de vlag altijd opvalt en ga voor een duurzaam materiaal, zodat de vlag goed tegen wat wind en regen kan.

Jeroen van Dam

Back to top