Zo gefocust mogelijk aan de slag op het werk!

Je herkent het vast wel. Het is vrijdagochtend en aan het eind van een lange werkweek ben je in een sleur beland. Helaas moet je nog een hele dag voordat je weekend begint. Je hebt een boost nodig om die laatste dag voor je weekend nog full focus door te komen. Je hebt namelijk nog wel enkele klussen op de agenda staan. Hoe pak je dat aan en waar haal jij die focus voor de dag vandaan?

Een veranderende werkomgeving

Het ligt misschien niet erg voor de hand, maar een veranderende werkomgeving kan in dit geval veel voor je betekenen. Het is niet voor niets dat projectinrichting steeds meer upcoming is. Het opnieuw inrichten van je werkplek geeft je nieuwe inspiratie en voelt als een frisse start. Je kunt dit groots aanpakken door het hele kantoor op de schop te gooien, maar ook iets kleins als een nieuwe plant op je bureau kan je al helpen. Kijk je altijd naar hetzelfde saaie schilderij? Kijk eens of je een nieuw schilderij kunt ophangen. Erger je je al tijden aan die piepende bureaustoel? Vervang deze dan. Vind je veranderingen in je werkplek niet nodig, of heb je net je werkplek verbeterd? Ook een dagje werken in een koffietent kan een oppepper zijn.

Ergonomisch werken

Wil je aan de slag met werkplekverbetering? Inventariseer wat je nodig denkt te hebben met behulp van specialisten. Naast veranderen van de werkomgeving kun je ook de omgeving waarin je luncht, wijzigen. Wist je dat frisse lucht goed is voor je hersenen en dat beweging ervoor zorgt dat je beter kunt nadenken?  Neem je lunchbox in de pauze dus af en toe mee naar buiten en lunch terwijl je een rondje door de buurt loopt. Lijkt dit je wat ongezellig? Vraag je collega’s gezellig mee en vertel ze tijdens het lopen vooral dit weetje!

Afwisseling

Net als een afwisselende werkomgeving kan ook afwisseling in je werktaken je helpen om gefocust te blijven. Waar die nieuwe plant je nieuwe inspiratie kan geven, kan het even laten liggen van een bepaalde taak dit ook. Vaak kijk je met nieuwe inzichten naar een taak als je hersenen zich een tijdje hebben bezig gehouden met iets anders. Combineer voor een optimaal resultaat deze drie tips eens op die vrijdagochtend en kijk eens wat je allemaal gedaan krijgt!

Jeroen van Dam

Back to top