Activiteiten die goed zijn voor je conditie

Na dagenlang achter dat beeldschermpje zitten zul je last krijgen van je nek en rugspieren, je hebt een schermtijd van meer dan 8 uur en beweegt niet veel. In deze tijd zijn er veel klachten over nek en rug problemen die vaak ook te maken hebben met onze levensstijl. Ben je bang dat je spierpijn krijgt na een keer wat actiefs te doen, wil jij jezelf en je conditie te verbeteren om die akelige pijn te laten verdwijnen? In dit artikel zul jij tips krijgen die te maken hebben met fietsen en dansen om jou hierbij te helpen. 

Fietsen 

Fietsen is een simpele manier van hoe je simpel je conditie kunt verbeteren door minimaal 30 minuten het uit te voeren. Het helpt bij het aanmaken van testosteron, waardoor je meer spieren aanmaakt. Dagelijks fietsen zorgt er ook voor dat de spieren flexibeler worden dat zorgt voor een betere bloedcirculatie. Wielrenners houden ervan, omdat het de benen goed traint en het makkelijker maakt om je gezondheid op peil te houden. Als wielrenner jouw hobby wordt zal het goed helpen om fietskledij te dragen dat bij jou past. Dit zorgt ervoor dat jij je hieraan vasthoudt en vaker zult willen fietsen. Ook draagt deze kleding bij aan het sneller behalen van je gewenste resultaten. Goede kleding kan je online bestellen bij specialisten als Fashion For Cycling.  

Dansen 

Muziek helpt bij afleiding, maar het is niet dat het irrelevant zou moeten zijn. Muziek helpt bij het minderen van stress wat kan lijden tot rust. Fijn luisteren naar muziek is dan nog geen beweging als je er niks op toepast, daarom is dansen een goed voorbeeld voor mensen die van muziek houden. Bij dansen gebruik je meer dan alleen je benen, je gebruikt je hele lichaam. Het gebruiken van het hele lichaam helpt bij het stretchen van de spieren waardoor er meer zuurstof naar de lichaamsdelen kunnen.  

Jeroen van Dam

Back to top