De trends van het moment: kabeltruien en heren joggingbroeken, waar komt dit vandaan?

Misschien ben je niet zo’n fan van het dragen van truien, maar deze trui wil je echt niet missen. De kabeltrui zoals die nu wordt genoemd is weer terug in het modebeeld voor de heren. De kabeltrui heeft een mooi gebreid patroon op de voorkant. De trui is gemaakt van speciaal wol. Dit wol heet merinowol. De truien waren vroeger al erg populair, zijn een tijdje uit beeld geweest, maar nu toch echt weer terug van weggeweest! Hieronder lees je meer over de populaire trui en een klein stukje over het dragen van joggingpakken.

De kabeltrui is terug van weggeweest

Een kabeltrui heeft de naam gekregen, omdat het wol is gebreid in een kabel vorm. Je kunt het vergelijken met een ruitjes vorm. De trui komt oorspronkelijk uit de Aran Eilanden. Dit zijn drie kleine Ierse eilanden. Waar Britse vissers vaak naartoe gingen om te vissen. Zij droegen dan de Aran truien. De truien werden door de vrouwen van de vissers gebreid om de mannen te beschermen en warm te houden wanneer ze op zee waren. 

De patronen die in de kabeltruien gebreid zijn, hebben een betekenis. Sterker nog, ze hebben een soort religie. De patronen moesten de mannen op zee beschermen. Daarnaast gaan er verhalen rond dat de patronen per familie verschillend waren. 

In de jaren 60 zagen we de trui steeds vaker in het modebeeld en later in 2013 was de trui zelfs te zien op de catwalk bij modeshows. Daarna kwam de trui terug met een col in 2015. Tegenwoordig zul je de naam Aran niet veel meer voorbij horen komen. Nu wordt het dus de kabeltrui genoemd. 

Naar buiten in een comfortabel pak

Naast dat de kabeltrui enorm populair is geworden, zie je ook een ander kledingstuk terugkomen. Het joggingpak heren wordt ook steeds vaker gedragen. Dat komt mede omdat het joggingpak een steeds nettere uitstraling krijgt. Vroeger werd het pak eerder gedragen om thuis op een zondag op de bank te hangen, of om ‘s avonds een filmpje te kijken. Momenteel zijn de joggingpakken zo geovuleerd dat je ze nu makkelijk naar buiten kunt dragen. De pakken zien er een stuk netter uit wat het niet meer slordig doet lijken, maar zelfs netjes. 

Ben je een echte fan van comfortabele kleding? Dan is de joggingpak van nu een echte aanrader als toevoeging aan je garderobe. Er zijn verschillende kleuren en je kunt ook nog eens kiezen voor een bijpassend t-shirt. Laat je verrassen door het pak en voel je comfortabel op veel verschillende gelegenheden.

Jeroen van Dam

Back to top