Pittig eten; je moet ervan houden

Voor de ene smaakt niks lekker als er geen peper, sambal of chilivlokken in het eten zit, terwijl de andere er totaal niet tegen kan als hun eten te pittig is. Is pittig eten helemaal jouw ding? Lees dan snel door, want hieronder staan een aantal producten om jouw eten op te spicen!

Lekker spicy

Je kunt natuurlijk van erg pittig eten houden. Daarvoor heb je een aantal kruiden en sauzen die je zou kunnen eten bij jouw maaltijd, waardoor je een erg lekker spicy maaltje hebt. Allereerst zijn er hot sauces. Hieronder kun je bijvoorbeeld chilisaus denken, maar er zijn ook hot sauces van de broertjes Raijmakers. Zij hebben een saus gecreëerd met de heetste peper van de wereld; Carolina Reaper. Houd je dus van écht spicy, dan is dit misschien wel een aanrader. Maar niet alleen sauzen, er zijn ook paprikapoeders, cajunpoeders, sambal, chilivlokken die jouw eten een pittige twist kunnen geven. Veel van deze specerijen zijn in de winkel te verkrijgen, maar er zijn websites die nog een uitgebreider assortiment hebben. Bijvoorbeeld de Aziatische webshops hebben veel pittige specerijen die ze verkopen. Het is een soort van Azië online winkel.

Totaal niet spicy 

Mocht je nou totaal niet houden van pittig eten of er niet tegen kunnen, dan kun je het beter houden bij de subtielere kruiden en specerijen. Je zou dan bijvoorbeeld sojasaus kunnen pakken om je kipfilet in te bakken, in plaats van paprikapoeder of cayennepeper. Maar er zijn nog veel meer kruiden en specerijen met een mildere smaak. Denk zo eens aan basilicum, currypoeder, dille, kaneel, komijn, marjolein, vanille en zo zijn er nog veel meer kruiden. Dit zijn allemaal specerijen die je eten een lekkere smaak kunnen geven, zonder dat het te pittig wordt. Deze kruiden worden ook vaak aangeraden als je eten gaat koken voor kleine kinderen.

Jeroen van Dam

Back to top