Healthy snacking: over deze tussendoortjes voel je je niet schuldig

Soms heb je tussen de maaltijden door toch ineens een knorrende maag. De verleiding is dan vaak groot om naar iets ongezonds te grijpen als een koek of zakje chips, om je vervolgens weer schuldig te voelen. Zonde! Wij geven je graag wat inspiratie voor gezondere opties, zodat jij gerust kunt snacken zonder schuldgevoel.

Fris en fruitig

Als je een echte zoetekauw bent, is de makkelijkste manier om je sugar craving te voeden toch wel een stukje fruit. En als je een hele appel of banaan uit de hand saai vindt, kun je het natuurlijk altijd leuker maken voor jezelf. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere fruitsalade of gooi je fruit in de blender voor een verfrissende smoothie.

Vette vis

Een vet visje op z’n tijd zit vol goede en gezonde vetten. En dan hebben we het natuurlijk niet over kibbeling, die je verdrinkt in ravigotesaus. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere haring met uitjes, stukje makreel of gerookte zalm. Verwen jezelf door de vis lekker vers in te slaan bij een vis groothandel of ga even langs bij de visboer.

Groente met dip

Zin in een snack met een bite? Ga dan voor groente met dip. Maak een vrolijk bordje met stukjes paprika, komkommer, wortel en bleekselderij. In het midden zet je een lekkere dip. Het liefst zelfgemaakt natuurlijk, zodat je weet wat erin zit. Ga bijvoorbeeld voor een smaakvolle humus of maak een dip van magere yoghurt.

Stukje vlees

Hoewel we een stukje vlees vaak meer zien als een avondmaaltijd, kan het ook een prima snack zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakje met gekruide stukjes kip? Kip is een mager stukje vlees en zit vol met eiwitten. Kies voor kwalitatief vlees van de slager of vlees groothandel, zodat het nóg lekkerder smaakt.

Ongebrande noten

Als je ’s avonds op de bank een film kijkt, heb je toch snel behoefte aan iets te knabbelen. De groenten met dip is dan een goede optie, maar ook een handje ongebrande en ongezouten nootjes zijn een gezond alternatief. Zo heb je toch iets om op te knagen als de film ineens spannend wordt, maar voel je je niet schuldig omdat je een hele zak M&M’s hebt leeggegeten.

Jeroen van Dam

Back to top