Waar moet je op letten bij het zoeken naar een baan?

Ga je solliciteren bij bedrijven? Dit proces kan een van de meest opwindende maar soms ook frustrerende tijden zijn. Het hoeft echter niet zo te zijn als je weet waar je op moet letten bij je sollicitatie. Als een bedrijf bijvoorbeeld meerdere voormalige werknemers heeft die zeggen dat ze slecht zijn behandeld of slecht zijn betaald, kan dit een teken zijn dat ze hun werknemers niet goed behandelen en mogelijk ook niet goed betalen. Een ander voorbeeld is dat als ze om vaardigheden vragen die je niet hebt, het misschien niet de moeite waard is om daar te solliciteren. Dat komt omdat ze uiteindelijk zowel jouw tijd als die van hen verspillen door je te interviewen als die vaardigheden niet vereist zijn voor de baan zelf.

Check de website

Dit is je eerste stop, omdat je dan een algemeen idee krijgt van met wat voor soort bedrijf je te maken hebt. Veel bedrijven hebben een speciale pagina op hun site met statistieken over zichzelf. Ze kunnen zelfs een organigram bevatten, zodat je kunt zien hoe ze in de toekomst willen groeien en of er vacatures zijn. Het is ook handig om een ​​deel van de inhoud op hun blog of sociale media-accounts te bekijken. Bekijk vacatures. Sommige bedrijven plaatsen geen vacatures meer op hun eigen websites, wat betekent dat ze deze mogelijk alleen via andere kanalen adverteren. Ga in die gevallen rechtstreeks naar die sites om naar mogelijkheden te zoeken.

Hebben ze open vacatures?

Check de website van het bedrijf. Veel bedrijven zullen hun vacatures op hun eigen sites plaatsen, dus het is de moeite waard om daar eerst een kijkje te nemen. Check hun sociale media. Sommige bedrijven gebruiken sociale media om hun vacatures aan te kondigen, dus dit kan een andere plaats zijn waar je iets ziet dat relevant is voor je zoekopdracht. Bekijk vacaturesites en andere wervingssites die specifiek zijn voor de branche of de locatie waarin je naar werk zoekt. Dit is vaak waar de meeste mensen nu naar solliciteren, aangezien veel bedrijven ze gebruiken als een manier om kandidaten te vinden in plaats van via recruiters. .

Doe wat onderzoek naar de oprichter

Het is belangrijk om wat onderzoek te doen naar de oprichter en CEO van het bedrijf. Je kunt veel van deze informatie vinden door naar hun LinkedIn accounts te kijken. Je vindt er ook hun missieverklaring en waarden. Zoek naar consistentie tussen wat ze online over zichzelf zeggen en wat je persoonlijk ziet.

Jeroen van Dam

Back to top