3x weetjes over sieraden

Bijna iedereen draagt wel eens sieraden, maar vaak weten mensen eigenlijk helemaal niet wat voor materiaal ze dragen of waar hun sieraad vandaan komt. De betekenis van bepaalde sieraden is ook niet altijd even helder. Bovendien kan het dragen van sieraden wel eens voor (huid) problemen zorgen. Hieronder lees je een aantal feitjes over sieraden.

Nikkelallergie

Nikkelallergie is de meest voorkomende contactallergie. Vaak wordt dit veroorzaakt door sieraden, munten, bh-sluitingen, ritsen en gereedschap. Sieraden met een laag gehalte (wit)goud bevatten veel nikkel. Mocht je zelf last hebben van een nikkelallergie, is het altijd aan te raden naar de huisarts te gaan. Deze kan je dan doorsturen naar een dermatoloog. Wat sieraden betreft, kun je het beste kiezen voor een allergievrij materiaal, zoals roestvrijstaal. Bij groothandel sieraden Betaalbarekralen vind je een groot aanbod aan allergievrije producten, om met plezier sieraden te kunnen dragen. 

925 zilver

Als je een zilveren sieraad aanschaft, zie je vaak “925” aan de binnenkant staan. Puur zilver wordt aangeduid met “999”, maar dit zie je eigenlijk nergens terug. Dit komt doordat het pure materiaal te zacht is om goed mee te werken. “925”, oftewel 92,5% zilver is gemengd met ander metaal zoals koper. Hierdoor wordt het edelmetaal harder en beter om mee te werken. 

Gebeds Kokers

Heb je die prachtige kettingen met een soort doosje wel eens gezien? Deze zijn vaak gemaakt van zilver en werden vroeger veel door gelovige mensen gedragen. In het kokertje zat een wens, gebed of boodschap. Tegenwoordig kun je ze nog steeds kopen, maar er zijn ook nieuwe afgeleide varianten. Betaalbarekralen verkoopt bijvoorbeeld C.U.S® sieraden message beads. Deze rvs en DQ metalen kralen bevatten ieder een verschillende boodschap en zijn een prachtige moderne variant van de klassieke gebeds kokers. 

Jeroen van Dam

Back to top