Iets anders dan een leesbril

Leesbrillen zijn handig voor oudere die het lastig vinden om te lezen met hun eigen bril. Maar voor de mensen die juist lenzen gebruiken zijn deze dingen helemaal niet handig en ook niet zo mooi. Gelukkig zijn hier ook andere oplossingen voor. Zo kan je er voor kiezen om een Eschenbach loep aan te schaffen. Hierdoor kan je nog beter je boek lezen en met de ingebouwde lamp maakt het ook niet meer uit waar je dit doet of wanneer.

Wat is het?

Een eschenbach loep is een vergrootglas met lamp. Het helpt je om kleine lettertjes te kunnen lezen maar ook om andere hobbies mee uit te voeren. Het is heel gemakkelijk. Je hoeft het namelijk alleen maar op je boek te leggen en dan vanaf daar de letters te lezen. Het voordeel hiervan is dat je gewoon je eigen bril of lenzen kan gebruiken zonder het eerst af te moeten zetten. Zo blijf je alles zien en niet alleen de letters van je boek. Daarbij hebben ze deze loep in veel verschillende soorten en standen. Zo hebben ze digitale loepen maar ook hele kleine. Voor iedereen dus wel wat.

Luisterboeken

Als je een leesbril of een loep beiden niet ziet zitten kan je er voor kiezen om voor luisterboeken te gaan.  Zelf hoef je dus geen moeite meer te doen voor het lezen maar wordt het boek juist aan je voorgelezen. Dit is een win-win situatie. Je kan namelijk overal een boek luisteren. Of je nou in de auto zit of boodschappen aan het doen bent. Zo lang je een mobiele apparaat hebt en misschien oortjes kan dit dus gewoon overal. Het is een ontspannende manier en kan net zo leuk zijn als zelf een boek lezen. Dit is ook trouwens iets voor jong en oud, dus ook al maak je geen gebruik van een leesbril, luisterboeken kunnen alsnog heel leuk zijn. 

Jeroen van Dam

Back to top