Asbestonderzoek belangrijk om verschillende redenen

Asbest is een veel gebruikt materiaal bij huizen die gebouwd werden voor 1994. De kwaliteit van asbest is erg hoog en daardoor een populair materiaal. Wanneer asbest in goede staat is, is het ook zeker niet gevaarlijk voor de mens. In de buitenlucht slingeren er ook asbestvezels rond die we dagelijks inademen. Kleine beetje asbestvezels zijn dus niet erg, adem je in een korte tijd veel asbest in, dan kan dat wel diverse gezondheidsklachten tot gevolgen hebben. Je kan teveel asbest binnenkrijgen wanneer asbesthoudende materialen beschadigd zijn. Zijn bij jou thuis de asbesthoudende materialen beschadigd of heb je hier een vermoeden van, wil je gaan verbouwen of gewoon weten of er in jouw woning asbesthoudende materialen gebruikt zijn, laat dan altijd een asbestonderzoek uitvoeren door een professionele partij. 

Wat gebeurt er tijdens een asbestonderzoek?

Tijdens een asbestonderzoek kom je erachter of jouw huis gebouwd is met asbesthoudende materialen. Ook wordt een asbestonderzoek uitgevoerd om te kijken of je asbest in jouw woning kunt slopen zonder dat hier teveel vezels mee vrijkomen.

Wanneer je het onderzoek laat uitvoeren door een professionele partij ontvang je na afloop vaak een inventarisatie rapport. Hierin staat alle informatie omtrent de aangetroffen asbest en weet je precies wat er moer gebeuren. Ben je op zoek naar zo’n partij, dan kunnen we je Van Santen Advies zeker aanraden.

Asbest in 2024 helemaal verdwenen

Zit er asbest in je woning, maar is er geen sprake van schade, dan kun je dit gewoon laten zitten. Houdt hierbij wel in gedachte dat asbest houdend materiaal verwijderd moet zijn vanaf 2024. Dit is een besluit dat is genomen en waar we ons als bedrijven en particulieren aan moeten houden. Houdt 2024 dus altijd in je achterhoofd.

Jeroen van Dam

Back to top