Meest geliefde gelato smaken

Als het zomer is zien heeft elke ijsleverancier het druk. Dan staan er namelijk rijen mensen te wachten om een paar bolletjes Italiaans ijs te bestellen. Dit is op een warme zomerdag een welkome afkoeling. Naast die heerlijke structuur van gelato heeft het ijs ook nog eens een aantal onweerstaanbare smaken. Hieronder vind je de meeste geliefde Italiaanse ijssmaken.  

Chocolade  

Chocolade is erg populair onder de mensen. Chocolade is ook populair onder ijssmaken. Een bijzonder populaire ijssmaak is complementaire donkere chocolade. Deze smaak is gemaakt van cacaopoeder en pure chocolade. 

Pistache 

Deze smaak staat vaak bovenaan de lijst van ijsliefhebbers. Pistache is een van de vele traditionele ijssmaken, ijs, en is te vinden in elke ijssalon die je tegenkomt. De smaak van pistache-ijs is vaak iets zoeter dan de smaak van het originele pistache-ijs en daarom kan het zo populair zijn. 

Stracciatella 

Wie kent deze smaak niet? Stracciatella is een van de meest populaire smaken in alle ijssalons over de hele wereld. Deze smaak is een combinatie van vanille-ijs gemengd met chocoladeschilfers. Het is in wezen een combinatie van twee zeer populaire ijssmaken. 

Vanille 

Het kan een erg saaie keuze zijn, maar vanille is eigenlijk een van de meest populaire en populaire smaken. Deze heerlijke geur wordt vaak gecombineerd met een tweede schep met een andere smaak. 

Citroen 

Cirtoenijs is een heel eenvoudige maar zeer populaire ijssmaak in veel ijssalons. Een andere zeer populaire drank is ook gemaakt van Italiaanse citroengelato. Namelijk de beroemde scroppino, die in elk Italiaans restaurant als dessert kan worden besteld. 

Smurf 

De laatste smaak op onze lijst is het bekende Smurfenijs. Deze smaak is erg populair bij een jonge doelgroep en is in bijna elke ijssalon te koop. De naam “smurf” is aan het ijs gegeven, omdat het een helderblauw ijsje is. Dit smurfenijs smaakt van salon tot salon anders, maar wordt vaak vergeleken met kauwgom. 

Jeroen van Dam

Back to top