Hoe beschermt motorkleding jou?

Wil je veilig op de motor rijden? Dan is niet alleen een rijbewijs en goede motorbeheersing van belang. Ook je kleding moet op orde zijn. Zo is bijvoorbeeld het belang van een goede systeemhelm zo duidelijk, dat het dragen van een helm op de motor zelfs verplicht is. Ook andere items kunnen je goed helpen.

Meervoudige bescherming van motorjassen

Als het gaat om de beschermende kwaliteiten van motorjassen, dan zijn die op meerdere vlakken te vinden. Wanneer je jassen van stevige materialen kiest, dan is dat een manier om jezelf te beschermen tegen een val. Je kunt er in bepaalde mate de klap mee opvangen. Daarnaast is het ook zo dat de jassen beschermen tegen bijvoorbeeld regen en sneeuw. Dat is ook wel fijn wanneer je onderweg naar huis bent na een lange dag.

Het gebruik van overlaarzen

Waar je met een jas en broek de romp en ledematen goed beschermt is het vaak zo dat de handen en voeten minder goed beschermd zijn. Het gebruik van overlaarzen is dan een oplossing. Daarmee blijven de voeten droog. Ook beschermen de overlaarzen goed tegen de regen. Zo weet je zeker dat je gewoon lekker comfortabel op weg kan gaan. Let wel op dat je er het best motorlaarzen onder kunt dragen.

Trek een cooling vest aan

Bescherming gaat niet alleen maar om vallen of om de elementen. Het is ook belangrijk dat je zelf in goede conditie blijft. Lange ritten op de motor kunnen best inspannend zijn. Waarbij het dan ook nog eens zo is dat het flink warm kan worden met al die kleding aan. Draag je er een cooling vest onder, dan blijft je lichaamstemperatuur beter gereguleerd. Waardoor je dus gemakkelijker de lange ritten kan blijven volhouden. Dit is dus ook gewoon een vorm van bescherming die van waarde is.

Jeroen van Dam

Back to top