Een goedkope autoverzekering, is dat nog mogelijk?

Een autoverzekering is een noodzakelijk kwaad. Dat je een autoverzekering moet hebben volgt uit een verplichting in de wet (de WAM). Iedereen die een auto bezit moet daarom minimaal een WA autoverzekering hebben. In sommige gevallen wil je een uitgebreidere dekking, als je bijvoorbeeld een dure auto hebt. Echter in andere gevallen zou je het liefst een goedkoop mogelijke autoverzekering willen hebben. Hoe vind je die hele goedkope autoverzekering?

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Meerdere keren vergelijken? Ja zeker dat is aan te raden. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende websites waar je de autoverzekering kan vergelijken. Niet elke site geeft dezelfde resultaten. Daarom is het verstandig om niet 1 keer te vergelijken, maar om dit meerdere keren te doen op verschillende websites. Zo krijg je een beter algeheel beeld van waar de goedkoopste autoverzekering te vinden is.

Bereken na het vergelijken nog eens de premie op de autoverzekeraar site zelf

Als je via de verschillende vergelijkingswebsites een aantal autoverzekeraars op het oog hebt gekregen ga dan ook eens naar de site van de autoverzekeraar zelf om daar nogmaals de premie te berekenen. Het kan namelijk zijn dat de premie van de vergelijker niet klopt en een te rooskleurig beeld geeft. Uiteindelijk sluit je de verzekering bij de verzekeraar af en is dit ook de premie die je uiteindelijk gaat betalen.

Fix dat je schadevrije jaren kloppen

Ook autoverzekeraars kunnen fouten maken. Als je gaat overstappen van verzekeraar dan ze de oude autoverzekeraar jouw actuele schadevrije jaren in het Roy data systeem. Zorg ervoor dat jouw oude verzekeraar jouw schadevrije jaren goed in het systeem zet. Let ook op bij delen opgebouwde schadevrije jaren. Als je bij je huidige autoverzekeraar 1,5 jaar zit dan krijg je meestal 2 schadevrije jaren erbij. Dit beleid verschilt per verzekeraar. Check of de autoverzekeraar hun beleid goed toepast en jouw schadevrije jaren in Roy data zet. Mocht je al overgestapt zijn van verzekeraar dan kan je altijd je oude verzekeraar een bericht sturen of ze je schadevrije jaren met terugwerkende kracht willen aanpassen. Je schadevrije jaren hebben een enorme invloed op de hoogte van je premie en of je een goedkope autoverzekering krijgt.

Alleen een WA verzekering? Stap elk jaar over

Een WA verzekering is alleen een dekking voor derden. Deze is wettelijk bepaald. Het heeft weinig zin om meer te betalen voor de WA premie. Tenzij je veel waarde hecht aan service van de autoverzekeraar. Dan is een hogere WA premie misschien te rechtvaardigen.

Kies niet dekkingen die je niet nodig hebt

Heb je pechhulp echt nodig? Heb je niet al pechhulp via de ANWB? En is rechtsbijstand niet gewoon gedekt vanuit je reguliere rechtsbijstandsverzekering? Kijk uit dat je niet onnodige aanvullende dekkingen kiest. Dit kost je meer premie.

Jeroen van Dam

Back to top