Dit zijn de grootste voordelen van telemarketing

Tegenwoordig zie je dat steeds meer dingen contactloos kunnen. Dit kan natuurlijk ontzettend handig zijn maar dat betekent zeker niet dat we gedag hoeven te zeggen van beroepen waar contact nog wel belangrijk. Bij B2B telemarketing is staat persoonlijk contact nog steeds centraal. En dat is maar goed ook want op deze manier behaal je als bedrijf of ondernemer sneller succesvolle resultaten.  

Meer potentiële klanten 

Natuurlijk is het werven van nieuwe potentiële klanten een van de belangrijkste dingen voor jouw bedrijf. Toch kan het soms lastig zijn om die klanten te vinden. Er zijn allerlei soorten manieren om jouw bedrijf of website meer op de kaart te zetten. Vooral als de doelgroep wat jonger is, is het verstandig om veel actief op social media te zijn. Het nadeel hiervan is dat er best wel wat tijd tussen kan zitten voordat je daadwerkelijk de juiste mensen hebt bereikt. Je zou het proces wat kunnen versnellen door reclame op platformen zoals Facebook en Instagram tegen betaling te laten plaatsen maar zelfs dan kan het nog lastig zijn. Bij telemarketing is de kans op nieuwe klanten toch een stuk hoger.  

Meer duidelijkheid 

Naast een hogere kans op het krijgen van nieuwe klanten heb je vaak ook veel sneller resultaat. Je kan binnen een kort gesprek alle belangrijke dingen vertellen. Omdat een telefonisch gesprek een stuk persoonlijker is dan een e-mail kunnen er vanuit de potentiele klant ook direct in dat moment vragen worden gesteld. Als zij twijfels hebben kunnen die in het gesprek zo worden weggevaagd en is de kans een stuk groter dat je een nieuwe klant erbij hebt. Natuurlijk kan het zo zijn dat je op een ongelegen moment belt of kan het zelfs voorkomen dat de persoon geen interesse heeft maar dan kan de volgende potentiële klant meteen daarna gebeld worden. Het is een snel proces maar dat maakt de kans op succes ook een stuk groter.  

Jeroen van Dam

Back to top