De beste Sonos voor elk moment

Sonos staat al jaren bekend als misschien wel het beste wifispeaker-systeem ter wereld. Sonos-boxen produceren prachtig kamervullend geluid, zijn kinderlijk eenvoudig te installeren en met elkaar te koppelen geven je toegang tot een oneindige stroom muziek. Maar welke Sonos-speaker moet je kiezen? Wij lichten de populairste modellen uit en leggen uit welke het beste past op welk moment. En, we geven je nog een handige tip voor in de slaapkamer.

Om te beginnen een kleine uitleg voor wie niet weet was Sonos is. Sonos is een van de grootste wifispeakermerk ter wereld en heeft in de loop der jaren al vele innovatieve speakers uitgebracht. Zo kwam het bedrijf met de eerste soundbar ter wereld en wist Sonos als eerste een mesh-netwerk met speakers te combineren; de techniek waardoor de speakers zonder storing perfect synchroon muziek af kunnen spelen.

Doordat je met Sonos verschillende speakers draadloos met elkaar kunt verbinden, kan je in elke kamer van je huis genieten van de mooiste muziek en hoef je nooit meer iets te missen. Maar niet elke speaker is optimaal voor elke kamer. Daarom gaan wij de meest populaire modellen langs en vertellen we welke je het beste voor welke situatie kan gebruiken.

Sonos Arc

De Sonos Arc is de nieuwe trots van het bedrijf. Dit is de meest geavanceerde soundbar die Sonos aanbiedt en zorgt er gegarandeerd voor dat elke film spectaculairder wordt dan ooit. Deze Sonos-soundbar is uitgerust met allerlei nieuwe technieken als Dolby Atmos, waarmee het geluid overal om je heen te horen is. Wil je geen film kijken? Selecteer dan jouw favoriete streamingdienst in de Sonos-app en geniet van jouw favoriete muziek in hoge kwaliteit.

Je kan kiezen uit de Sonos Arc zwart of de Sonos Arc wit, waardoor je zeker weet dat de soundbar een prachtige toevoeging is op jouw interieur.

Wil je nog spectaculairder geluid? Combineer de Sonos Arc dan met de (bijpassende) Sonos Sub zwart of Sonos Sub wit voor een extra diep basgeluid of zelfs met twee andere speakers als de Sonos One of Sonos Five voor de ultieme filmervaring met sensationeel surround-geluid.

Sonos Beam

De Sonos Arc is een prachtige, maar vrij imposante soundbar. Is je tv iets kleiner, of vind je de Arc een beetje overkill, dan kan je ook kiezen voor de Sonos Beam. Deze Sonos-soundbar is vrij klein, maar produceert een verrassend volwassen geluid. Ook is de Beam uitgerust met allerlei nieuwe snufjes, zoals spraakbediening via Google Assistant en Apple Airplay 2. Ook is het, net als bij de Sonos Arc, mogelijk om te genieten van spectaculair surround-geluid, door de Beam te combineren met twee andere Sonos-speakers en de Sonos Sub. De Beam is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Sonos Five

Geniet in elke kamer van de mooiste muziek in schitterende kwaliteit met de Sonos Five. Dit zijn de grootste muziekboxen die Sonos uitbrengt en zijn ontwikkeld om zelfs de grootste kamer te vullen met prachtige klanken. Vind je één Sonos Five toch net een beetje karig klinken? Via de Sonos-app koppel je heel eenvoudig een tweede waarna je in prachtig stereo geniet van een complete geluidservaring.

Sonos besteedt niet alleen veel aandacht aan het technische aspect van hun speakers, het design vindt het bedrijf net zo belangrijk. Vandaar dat je kan kiezen tussen de Sonos Five zwart of de Sonos Five wit. Hoe jouw interieur er ook uitziet, een Sonos-speaker past altijd en voegt altijd een stuk klasse toe.

Sonos Move

De Sonos Move is een unieke Sonos-speaker. Dit is de enige speaker die je namelijk helemaal draadloos kan gebruiken. De Sonos Move heeft namelijk een ingebouwde accu die het (mits volledig opgeladen) wel tot 10 uur volhoudt. Hierdoor verplaats je de speaker heel makkelijk en kan je hem meenemen naar elke kamer. Zo hoef je niet in elke kamer een aparte speaker te plaatsen, maar kan je alsnog je hele huis doorlopen zonder ook maar een maat te missen.

Ook heeft de Sonos Move bluetooth, waardoor je deze uit zonder wifi kan gebruiken. Verbind de Sonos-speaker met je telefoon of tablet en je geniet ook van de mooiste muziek als je in de tuin zit, naar het park gaat of lekker op het strand gaat liggen.

De Sonos Move zwart is nu bijna een jaar oud en onlangs is de Sonos Move wit aangekondigd. Zo past ook de Move perfect in je huis, hoe je interieur er ook uitziet.

Sonos One & Sonos One SL

Wil je ook de mooiste muziek in elke kleinere kamer? Bijvoorbeeld de slaapkamer of thuiskantoor? De Sonos One en Sonos One SL zijn de meest compacte speakers van Sonos. En ondank het kleine formaat produceren ook deze speakers een prachtig geluid. Wil je ook dansen onder de douche? Deze Sonos-speakers zijn ook vochtbestendig, waardoor je ze prima kan gebruiken in de badkamer. Pas wel op dat je niet uitglijdt.

Wil je de speakers bedienen zonder je telefoon of tablet? Kies dan voor de Sonos One zwart of Sonos One wit. Deze boxen hebben een ingebouwde microfoon, waardoor je gebruik kan maken van Google Assistant. Ben je wat privacybewuster, of vind je het gewoon niet nodig, kies dan voor de Sonos One SL zwart of Sonos One SL wit, voor krachtige Sonos-speakers zonder microfoon.

Tip: staat de Sonos One of Sonos One SL in je slaapkamer en is het lichtje te fel om lekker te slapen? Via de app kan je het lampje dimmen en zelfs helemaal uitschakelen. Zo heb je altijd een heerlijke nachtrust.

Jeroen van Dam

Back to top