6 redenen waarom uw huid er dof uitziet – en hoe u een stralende teint krijgt

1. OORZAAK: Dode huidcellen – ze zijn overal.

Nee, je ziet geen dingen – dat is waarschijnlijk een asymmetrische tint op je gezicht. “We werpen dagelijks miljoenen huidcellen af, dus tenzij je iets doet om de huidcellen die niet van nature afvallen actief te verwijderen, krijg je een grauwe huid, ongeacht je huidskleur. Denk aan die opeenhoping van dode cellen als stof. Totdat je het schoonveegt, is het een groezelige laag die voorkomt dat je huid licht reflecteert.

OPLOSSING: Je zult een of twee keer per week voorzichtig moeten scrubben. Scrubs met suiker of jojoba-esters zijn mild genoeg voor een zelfs gevoelige huid, en korrelige scrubs met verpulverde notendoppen zijn goed voor iedereen. Peels gebruiken alfa- en beta-hydroxyzuren om dode huidcellen te verwijderen; zoek naar formules die verzachtende ingrediënten bevatten, zoals aloë en groene thee, om irritatie te minimaliseren.

2. OORZAAK: Een economie op basis van fossiele brandstoffen en versoepelde milieuregels.

Oh ja, dat is ook een zorg voor de huid. Vervuilde lucht bevat tal van kleine deeltjes, zoals vuil en zwaveldioxide, die vrije radicalen op de huid creëren. Vrije radicalen beschadigen collageen (hallo, nieuwe rimpels!) En stimuleren de pigmentproductie na verloop van tijd en wanneer de huidskleur en textuur ongelijkmatig zijn, verspreidt het licht en ziet het er dof uit.

OPLOSSING: Was uw gezicht ‘s nachts – elke nacht. Als het vuil van de dag blijft hangen, zal het je huid beschadigen terwijl je slaapt. (Maar voel je vrij om een ​​ochtendwasbeurt over te slaan.) “Omdat vervuiling ontstekingen veroorzaakt en de huidbarrière kan verstoren, is het belangrijk om een ​​zachte, romige reiniger te kiezen die helpt om het weer op te bouwen. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van zeep met een reinigingsborstel effectiever is in het verwijderen van vervuilende nanodeeltjes dan handmatige reiniging. (Gezichtsdoekjes zijn niet grondig genoeg om vervuiling te verwijderen, maar als je te moe bent om je gezicht te wassen, zijn ze beter dan niets.)

3. OORZAAK: Huidproblemen veroorzaken stress, wat huidproblemen veroorzaakt, die …

Een werkdeadline, een argument of een slechte nachtrust maken je een beetje gespannen. Dan hoor je de meest irritante vier woorden die ooit aan elkaar zijn geregen: ‘Je ziet er moe uit.’ Welke vorm stress ook aanneemt, het resultaat is hetzelfde. “De cortisolspiegel stijgt, je vecht-of-vluchtreactie treedt op en de bloedstroom gaat naar je vitale organen, niet naar je gezicht, wat leidt tot een vaal uitziende huid.

OPLOSSING: Als u wordt verteld om te ontspannen of meer rust te krijgen, wordt de cortisolspiegel eerder verhoogd in plaats van verlaagd, dus we slaan het voor de hand liggende advies voorlopig over. Probeer in plaats daarvan een snelle gezichtsmassage tijdens het reinigen of aanbrengen van een vochtinbrengende crème. Het is een geweldige manier om de doorbloeding te stimuleren, die de huid stralend maakt en de huid voller maakt. Voor een langduriger glans, overweeg dan een microdermabrasiesessie bij een dermatoloog. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop.

4. OORZAAK: Uw huid is een uitdrogingsstation.

Zonder vocht ziet je huid er dof uit, maar het probleem is dieper dan je misschien denkt. En dat bedoelen we letterlijk. Verlies van hydratatie van onder het huidoppervlak – in de dermis en de lagere niveaus van de opperhuid – veroorzaakt een afname van de dikte van de huid.

OPLOSSING: Dep met een vochtige vingers op een hyaluronzuurserum om vocht diep in de huid te brengen. Breng vervolgens een moisturizer aan met krachtige verzachtende middelen, zoals cetylalcohol of dimethicon, bovenop. Verzachtende middelen creëren een dunne, transparante film over het huidoppervlak.

5. OORZAAK: Krijgt u niet uw dagelijkse portie … mineralen?

Sporenmineralen zijn van vitaal belang voor het vormen van de natuurlijke antioxidanten van het lichaam, die de componenten van een gezonde, stralende huid beschermen. Maar het is moeilijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden alleen uit voedsel te halen (de huidige landbouwpraktijken zorgen ervoor dat de bodem steeds nutriëntenarm wordt).

OPLOSSING: Neem een dagelijkse multivitamine. Het liefste een met selenium, koper, ijzer en zink. Het vereiste aantal is afhankelijk van uw leeftijd en geslacht, dus maak eerst een afspraak met uw arts.

6. OORZAAK: Het is onmogelijk om de zon helemaal te vermijden.

We kennen niemand die enthousiast wordt over het ontdekken van een nieuwe zonnevlek op haar gezicht. Nog minder spannend? Helemaal over hyperpigmentatie, wat kan resulteren in een gevlekte huid. Schade door de zon is ook een hoofdoorzaak van verzwakt collageen – en de slappe, doffe huid die daarbij hoort.

OPLOSSING: We weten dat u het weet, maar doe het: Draag zonnecrème. Zolang uw huid nog niet is blootgesteld, is geen enkele behandeling effectief. Gebruik vervolgens – en, oké, u weet dit waarschijnlijk ook – elke avond een product met retinol. Het beschermt het bestaande collageen tegen afbraak en bouwt meer van het structurele eiwit op. Voeg vervolgens een serum of een crème toe met een verhelderend ingrediënt, zoals kojiczuur of arbutine.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top