Hoe een mobiele nagelsalon te openen

Mobiele nagelstudio’s zijn tegenwoordig razend populair, omdat ze de perfecte oplossing zijn voor zelfs de drukste schema’s. Geen tijd om je nagels te laten doen? Geen probleem – de salon komt naar je toe! Mobiele salons zijn ook ideaal voor eigenaren van nieuwe bedrijven, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het krijgen van een winkelpui of het inhuren van een grote staf.

Bovendien hebben uw klanten de luxe om hun nagels te laten doen vanuit het comfort van hun eigen huis of kantoor – en u kunt afspraken boeken volgens uw eigen hectische schema. Het is een win-win!

Zoals elke zakelijke onderneming vereist het aanbieden van een mobiele service enige voorbereiding, evenals een licentie en documentatie. Dus als u overweegt uw eigen mobiele nagelstudio-bedrijf te starten, volgt u deze stappen om aan de slag te gaan.

Start je mobiele nagelsalon in 7 stappen

Tenzij u een busje of camper koopt, kost het starten van een mobiele nagelsalon niet veel geld, omdat u niet elke maand huurruimte hoeft te betalen. Dit zijn de stappen:

  • Krijg een licentie.
  • Ervaring opdoen.
  • Vind je niche.
  • Zorg dat de legale dingen op orde zijn.
  • Leer gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.
  • Prijs uw diensten.
  • Promoot uw bedrijf.

Klaar om wat voorraden in een zak te gooien en te gaan? Blijf lezen voor je volgende stappen.

1. Krijg een licentie

Je kunt een opleiding nagelstyliste volgen op een cosmetologieschool, een of een lokale universiteit, waarvan sommige slechts enkele maanden in beslag nemen. Deze cursussen zijn ontworpen om studenten voor te bereiden op hun licentie-examen, dat in de meeste staten vereist is om dit soort diensten uit te voeren. Na het behalen van dit examen ben je officieel gecertificeerd manicure. Examens verschillen van staat tot staat en certificeringen worden niet altijd overgedragen, dus als u van plan bent binnenkort te verhuizen, kunt u dit het beste van tevoren weten.

2. Doe ervaring op

Nadat je een licentie hebt gekregen, moet je proberen een baan in een salon te krijgen om wat praktische ervaring op te doen. Dit is ook een goed moment om een ​​portfoliowebsite te starten die u zal helpen bij het promoten van uw toekomstige mobiele salon. Naast het opdoen van ervaring in een salon, kun je ook op reis gaan naar de huizen van vrienden om hun nagels te doen. Dit zal je helpen om een ​​idee te krijgen hoe het zal zijn wanneer je je mobiele nagelsalon opent.

3. Vind uw niche

Terwijl u nog voor iemand anders werkt, kunt u wat onderzoek doen. U wilt mobiele nagelstudio’s in de buurt bekijken en een idee krijgen van uw concurrentie. Welke diensten bieden ze aan en tegen welke prijs? Vervolgens moet u een manier bedenken waarop uw bedrijf zich kan onderscheiden – iets dat klanten ertoe zal aanzetten u in plaats daarvan in dienst te nemen. Sommige mobiele nagelstudio’s richten zich bijvoorbeeld op alleen individuele klanten, terwijl andere gespecialiseerd zijn in het brengen van hun service naar vrijgezellenfeesten of andere groepsevenementen.

U kunt zich van de concurrentie scheiden door middel van de diensten die u aanbiedt, uw prijzen en / of de producten die u gebruikt. Je moet ook beslissen of je mobiele nagelsalon slechts een pop-up is met een opklapbare tafel. Zorg er ook voor dat je de juiste producten gebruikt door deze in te kopen bij een nagelgroothandel.

4. Zorg dat de legale zaken op orde zijn

Neem contact op met het plaatselijke ontwikkelingscentrum of de gerelateerde afdeling van uw stad voor meer informatie over de vergunningen die vereist zijn om een ​​mobiel servicebedrijf in uw regio te runnen. Afhankelijk van waar u woont, moet u mogelijk een Employer Identification Number (EIN) en een btw-vergunning krijgen.

Hier moet u ook kunnen nagaan of u legaal een mobiele salon in een busje of camper in uw stad kunt creëren. Als dit de richting is die u voor uw bedrijf kiest, moet u contact opnemen met de transportafdeling van uw staat om erachter te komen of het busje dat u gebruikt moet worden geregistreerd als een bedrijfsvoertuig en of u al dan niet een commercieel rijbewijs nodig heeft om ermee te rijden.

5. Leer gezondheids- en veiligheidsvoorschriften

Door gezondheids- en veiligheidsvoorschriften te volgen, beschermt u niet alleen uw klanten, maar beschermt u ook uw bedrijf tegen rechtszaken. Als nagelstyliste werk je met agressieve chemicaliën die, als ze niet goed worden gebruikt, extreem schadelijk kunnen zijn voor de huid. Bovendien wilt u er zeker van zijn dat u het protocol volgt met betrekking tot het opschonen van al uw gereedschappen en apparatuur tussen klanten om de verspreiding van besmettelijke huidaandoeningen en infecties te voorkomen.

6. Prijs uw diensten

Bij het prijzen van de services die u aanbiedt, zou u kunnen denken dat het het beste is om salonprijzen als richtlijn te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat klanten in een salon vaak in massagestoelen zitten en hun voeten kunnen weken.

7. Promoot uw bedrijf

Zodra u klaar bent om afspraken te boeken, moet u uw bedrijf promoten. Er zijn een heleboel gratis marketingtools die u kunnen helpen om aan de slag te gaan. U wilt voor uw merk een aanzienlijke online aanwezigheid op sociale media creëren. U moet ook een gebruiksvriendelijke en mobielvriendelijke website ontwerpen waarmee uw klanten hun afspraken kunnen boeken zonder de telefoon op te nemen. Vergeet niet vermeldingen te maken in lokale mappen zoals Google Mijn Bedrijf – het is gratis adverteren.

Jeroen van Dam

Back to top