Welke verschillende soorten gezichtsmaskers zijn er

Een gezichtsmasker is een perfecte verzorging voor je huid wanneer jij even kan relaxen. Het is een moment waar jij tot rust kan komen en jezelf en jouw huid even verwennen. Ze zijn dan ook erg populair onder de vrouwen. Je vindt ze in allerlei vormen, formules, kleuren en producten, zoals die van Keratase. Bovendien beloven ze prachtige effecten voor je huid. Maar welke soorten gezichtsmaskers zijn er eigenlijk? We delen het graag met je. Zo weet jij na het lezen van onderstaande maskers precies welke perfect is voor jouw huid.

Peeling masker

Onder de variant ‘peeling masker’ zijn er weer drie subcategorieën. Namelijk de mechanische peeling, chemische peeling en enzymatische peeling maskers. Bij alle drie de maskers worden de dode huidcellen verwijderd. In een mechanische peeling masker zitten kleine korrels die hiervoor zorgen en de dode huidcellen scheuren. In een chemische peeling worden de dode huidcellen losgeweekt door de aanwezigheid van zuren. Op deze manier weken de bovenstaande huidcellen eigenlijk los van de huid. Tenslotte is de enzymatische peeling masker een masker dat de verbinding tussen de levende en dode huidcellen losmaakt van elkaar. Het voordeel van dit masker is dat het op enkel de dode huidcellen inwerkt.

Peel-off masker

Dit masker doet letterlijk wat er staat, je moet het er namelijk aftrekken. Vandaar de benaming Peel-off. Peel-off maskers bestaan meestal uit vloeibare of gel-achtige formulaties die op de huid worden aangebracht. Het masker droogt na enkele minuten op en kan vervolgens worden afgepeld. Peel-off maskers worden voornamelijk gebruikt om de huid te hydrateren, onzuiverheden te verwijderen. Schrik niet wanneer je dit product gebruikt, het kan namelijk gek en soms zelfs pijnlijk voelen om dit masker eraf te trekken.

Crème masker

Dit type van formulaties lijkt heel sterk op een gewone crème en zijn meestal heel mild voor de huid. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals hyaluronzuur om de huid te hydrateren. Na het gebruik van een crème masker voelt de huid vaak zacht en glad aan. Het geeft de huid een vocht boost en laat droge plekjes verdwijnen. Ieder huidtype is hier eigenlijk wel voor geschikt. Kies alleen wel een kwalitatieve variant, zoals een L’Occitane masker voor het beste resultaat.

Jeroen van Dam

Back to top