Welke natuurlijke kruiden zou jij in huis moeten hebben?

Dat veel natuurlijke kruiden en specerijen een bijdrage leveren aan een goede gezondheid, wisten we natuurlijk allang. Steeds meer positieve effecten worden er aangetoond die natuurlijke kruiden op je gezondheid kunnen hebben. Maar welke van deze kruiden en specerijen zou jij nu echt in huis moeten hebben?

Mierikswortel

Een geneesmiddel tegen hoest en bronchitis is Mierikswortel. Mierikswortel werkt zelfs tegen hooikoorts. Het zorgt ervoor dat ontstekingen in de keel- en mondholte worden opgelost door de slijmoplossende werking. Snel in huis halen dus!

Kurkuma

Een andere wondermiddeltje is Kurkuma. Je kunt kurkuma kopen in verschillende vormen. Zo heb je kurkuma pillen, capsules en poeder. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en de positieve genezende effecten hiervan zijn ook al door vele wetenschappers aangetoond. Kurkuma heeft een sterke ontstekingsremmende en pijnstillende werking en is daarom ook geschikt voor de behandeling van allerlei ziektes zoals depressie, artritis, buikpijn, diarree, verlies eetlust, opgezwollen maag en nog vele andere voordelen.

Salie

Salie bevordert de spijsvertering en is effectief bij aandoeningen als astma, bacteriële infecties en het herstelt verkoudheid en hoestbuien.

Cayennepeper

Cayennepeper werkt effectief tegen tal van ziekten door de werking van vitaminen, mineralen en bio flavonoïden. De peper houdt de luchtwegen open en slechte bacteriën worden bestreden met capsaicine.

Koriander

Koriander wordt niet alleen maar in eten gebruikt maar heeft ook het vermogen om pijnlijke menstruatiekrampen te verminderen. Het is rijk aan ijzer waardoor het gebruikt kan worden tegen bloedarmoede en het versterkt de afweer.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top