Prijzen vergelijken van autoverzekeringen loont

Ben je voornemens om een autoverzekering af te sluiten? Begin dan altijd eerst met een eerlijke vergelijking. De goedkoopste autoverzekering is namelijk niet altijd meteen de beste voor jouw auto. Een autoverzekering vergelijken moet je dan ook niet alleen doen op prijs maar ook op bijbehorende voorwaarden.

Welke factoren spelen mee bij het kiezen van de juiste autoverzekering?

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, dan spelen naast de prijs ook andere factoren een belangrijke rol. Eén van die factoren is de auto zelf, rijdt jij een gloednieuwe bolide of een auto die al wat ouder is? Wil je daarvoor een simpele autoverzekering afsluiten zoals een WA of liever een Allrisk autoverzekering? Een andere belangrijke factor is je leeftijd. Als je een beginnend bestuurder bent, dus tussen de 18 en 25 jaar, betaal je bij veel autoverzekeringen een hogere premie omdat je behoort tot de zogenoemde risicogroep. Maar er zijn ook autoverzekeringen die je juist korting geven op het moment dat je jouw eerste autoverzekering bij hen afsluit. Soms krijg je bijvoorbeeld een aantal schadevrije jaren cadeau. Een prijsvergelijk autoverzekering doe je eenvoudig op autoverzekeringen.nl. Alle bovengenoemde factoren worden dan automatisch meegenomen in de vergelijking.

Maar welke dekking moet je kiezen voor jouw auto?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. De WA dekking is verplicht. Iedere autobezitter dient namelijk in ieder geval de meest eenvoudige autoverzekering af te sluiten. De WA autoverzekering biedt dekking voor schade die je veroorzaakt bij anderen. Als je ook wilt dat andere soort schade verzekerd is zoals schade die veroorzaakt wordt door overmacht, dan kies je voor de WA beperkt casco autoverzekering. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor schade bij storm. Als laatste optie heb je de Allrisk autoverzekering. Deze autoverzekering dekt zo’n beetje alle schade die je aan je auto kunt oplopen. Deze verzekering is natuurlijk het duurste en wordt over het algemeen alleen afgesloten op jong gebruikte en nieuwe auto’s.

Een aanvullende autoverzekering nodig?

Een aanvullende autoverzekering is niet verplicht maar in veel gevallen wel aan te bevelen. Je kunt hiermee je basisdekking aanvullen, je betaald hier dan een extra premie voor, maar je ontvangt dan ook in meerdere situaties een vergoeding of bijstand. In sommige situaties bieden de standaard autoverzekeringen namelijk onvoldoende dekking voor materiële en immateriële schade. Om te voorkomen dat je onderverzekerd bent kun je ervoor kiezen om een van de onderstaande aanvullende dekkingen af te sluiten:

·        Schade-inzittenden verzekering;

·        Ongevallen-inzittende verzekering;

·        Rechtsbijstandverzekering;

·        No-claimbeschermer;

·        Pechhulp.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top