5 musthaves voor de perfecte woonkamer

Ben je aan het kijken voor een nieuw interieur voor in de woonkamer maar weet je niet wat voor meubilair en welke spullen je allemaal in je woonkamer wilt hebben? Dan ben je bij dit artikel op de juiste plek. We gaan het hebben over 5 musthaves voor de perfecte woonkamer, veel leesplezier!

Hoeksalon

Tegenwoordig is een mooie en comfortabele hoeksalon niet meer weg te denken uit een woonkamer, ga maar eens na hoeveel mensen er een in huis hebben. Lekker met het gezin vechten wie er “in het hoekje” mag zitten om het beste plekje voor de televisie te hebben. Naast dat het zorgt voor een comfortabele plek in huis, is het ook de basis van de woonkamer. Je zult dus jezelf er goed aan doen om een hoeksalon kopen.

Open kast en persoonlijke spullen

In een open kast kun je boeken, foto’s, servies maar nog veel meer zetten. Een open kast zorgt ervoor dat je allemaal spullen kwijt kunt, maar je kunt er je huis ook persoonlijker mee maken. Dit kun je doen door verschillende persoonlijke spullen in de kast te plaatsen, denk hierbij aan persoonlijke foto’s, je favoriete boeken, souvenirs die je tijdens een reis hebt gekocht of iets anders persoonlijks. Deze spullen zorgen ervoor dat je kast een of meerdere verhalen vertelt, wat kan zorgen voor goede gesprekken wanneer je bezoek hebt of het zorgt ervoor dat je mooie herinneringen weer omhoog komen.

Sfeermakers

Hier bedoel ik niet alleen sfeerverlichting mee, maar ook andere sfeermakers. Ten eerste is de sfeerverlichting super belangrijk om een perfecte woonkamer te creëren. Naast deze verlichting kun je ook op een andere manier sfeer creëren, denk hierbij aan kaarsen/theelichtjes, schilderijen aan de muur, prachtige kussens op de bank of fruitschalen.

Planten

Een beetje groen in je kamer kan voor wonderen zorgen, kies dus een paar mooie grote vazen/potten met mooie planten of bloemen erin. Deze planten zorgen voor een frisse en kleurrijke uitstraling, wat weer zorgt voor een gezellige sfeer.

Tafel

Natuurlijk zul je ook een tafeltje nodig hebben in de woonkamer, eigenlijk raad ik het zelfs aan om twee verschillende tafeltjes te kopen, namelijk een salontafel en een bijzettafeltje. Een salontafel wordt ook wel eens verdeeld in meerdere kleine tafeltjes bij elkaar. Deze kun je afstemmen op de stijl van je bank, zorg in ieder geval dat ze bij elkaar passen. Daarnaast kun je een bijzettafeltje in een hoekje zetten of aan het uiteinde van de bank. Deze tafeltjes zorgen ook voor een geheel en voor een mooie sfeer als ze goed afgestemd worden op de stijl van de woonkamer.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top