Weet jij de voordelen van een personal trainer?

Je bent op zoek naar iets om toch wat fitter en strakker in je lichaam te zitten, want deze corona situatie heeft niet echt wat bijgedragen aan jouw zin om te sporten. Sportscholen gesloten en daarmee is de pret voorbij? Nu mag je buiten sporten en daar kan je gebruik van maken. Wat dacht je van een personal trainer om de eerste weken weer motivatie te krijgen en wat inspiratie op te doen? Hier een aantal voordelen van een personal trainer.

#1 Individuele aandacht

Als het op fitness aankomt, is iedereen anders. Jouw unieke lichaamsmechanica, ervaring, doelen, fitnessniveau, voorkeuren en antipathieën kunnen jouw trainer begeleiden bij het maken van een plan dat specifiek is voor jouw behoeften. Met een programma dat past, heb je meer kans om de gewoonte te behouden en resultaten te zien.

#2 Sportspecifieke training

Wil je je eerste 5 km hardlopen of je voorbereiden op een backpacktocht? Wil je wat slagen van je golfspel verbeteren? Jouw trainer kan een fitnessprogramma ontwerpen dat specifiek is voor jouw sport, waardoor jouw prestaties worden verbeterd en jouw kans op blessures tijdens het evenement (en) wordt verkleind.

#3 Training met medische aandoeningen

Oefening is gunstig voor het voorkomen of beheersen van veel voorkomende chronische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en hypertensie. Oefenen met een medische aandoening vereist echter extra voorzorgsmaatregelen. Een deskundige trainer met ervaring in het trainen van klanten met chronische aandoeningen kan een programma ontwerpen dat jouw veiligheid garandeert en een positieve trainingservaring biedt.

#4 Sierlijk ouder worden

Ons lichaam verandert naarmate we ouder worden. Misschien werken de oefeningen die je vroeger deed niet meer met jouw lichaam, of misschien zie je geen resultaten meer. Een trainer kan jou helpen bij het aanpassen of aanpassen van jouw programma naarmate je ouder wordt, waardoor je functionaliteit en kracht kunt behouden.

#5 LEUK

Geloof het of niet, sporten kan plezierig zijn. Een slimme personal trainer kan oefeningen zowel effectief als leuk maken. Groeps- of buddytrianing kan een geweldige manier zijn om het plezier te vergroten, beweging sociaal te maken en de diensten van een trainer tegen een goedkoper tarief te verkrijgen. En simpelweg werken met een trainer die je leuk vindt en respecteert, kan genoeg zijn om je meer voldoening te geven tijdens je trainingen. Dus op zoek naar een personal trainer om voor personal training in Utrecht? Ga meteen even kijken wie er het beste bij jou past.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top