Een van de tuintrends van 2020: kunstgras

Ben je plannen aan het maken voor je tuin? Misschien heel benieuwd naar de trends op het gebied van tuinen? Kunstgras maakt daar zeker een onderdeel van uit. Overweeg jij ook om dit gras aan te schaffen? Dan sluit je helemaal aan bij een van de tuintrends van 2020.

Kunstgras is populair

Vroeger zag je kunstgras in vrij weinig tuinen. De laatste jaren kiezen steeds meer woningbezitters voor kunstgras in hun achtertuin. Uiteraard is dat niet zonder reden. Het gras is voor heel wat toepassingen geschikt. Heb je veel schaduw in de tuin? Dan is het ontzettend moeilijk om een echt gazon mooi groen te houden. Met kunstgras hoef je daar niet bang voor te zijn. Dat blijft ook in de schaduw het hele jaar mooi groen. Zonder dat je druk bent met grasmaaien en andere vormen van onderhoud.

Ideaal voor kinderen

Gazon en kinderen is niet altijd een goede combinatie. Natuurlijk zie je her en der in tijdschriften idyllische plaatjes van lieve jongens en meisjes die ravotten in het gras. Helaas is de praktijk vaak net even iets weerbarstiger. Spelen kinderen echt intensief op het grasveld, dan lijdt dat er gegarandeerd onder. Misschien wil je een mooi zwembad in de tuin. Zet je dat op het gras, dan ben je een paar weken of maanden later absoluut niet blij. Hetzelfde geldt voor het plaatsten van speeltoestellen. Kunstgras is dan een ideale oplossing. Je kunt hier perfect speeltoestellen of een zwembad op plaatsen. Comfortabel voor de kindervoetjes en het gras kan er uitstekend tegen.

Groot aanbod

Ga je voor kunstgras, dan zul je zien dat er veel beschikbaar is. Kijk naar een aantal aspecten om te bepalen wat voor jouw tuin de beste oplossing is. Bedenk allereerst hoeveel geld je eraan wilt besteden. Je kunt het namelijk zo duur maken als dat je zelf wilt. Verder is het ook belangrijk om na te denken over wat je met het kunstgras wilt. Is het inderdaad voor spelende kinderen of huisdieren, neem dan een extra sterke kwaliteit. Gaat het om een mooie rand rond de bloementuin, dan kijk je misschien voornamelijk naar de kleur. Donkergroen of toch net een tintje lichter? Gaat het om kwaliteit, dan zijn vooral de vezels van belang.

Bijna niet te onderscheiden van echt

Dat kunstgras tegenwoordig zoveel op echt gras lijkt, is vast en zeker een van de redenen van de gestegen populariteit. Je wilt natuurlijk niet dat het gras snel plat komt te liggen. Ook ga je ervan uit dat de kleur mooi blijft. Kijk daarom naar de grondstoffen die gebruikt zijn bij het maken van het kunstgras. Kies je bijvoorbeeld voor een grasvezel met een C-vorm, dan zul je zien dat die heel snel weer opveert. Natuurlijk kun je altijd voor advies even langsgaan bij een tuincentrum. Neem je tenslotte vezels die heel dicht op elkaar geplaatst zijn, dan is platlopen nauwelijks meer mogelijk. De vezels houden elkaar overeind. Wist je dat je dit gras zelfs kunt monteren op de muren in je tuin? Ook dat is de laatste jaren bijzonder trendy.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top