Wat zijn gold plated sieraden?

Wanneer je fan bent van gouden sieraden, maar echt gouden sieraden van rond de €200,- te duur vind, dan zijn gold plated sieraden de ideale uitkomst voor jou! Gold plated sieraden zien er namelijk hetzelfde uit als gouden sieraden. Ze bevatten zelf ook goud, maar zijn niet helemaal van goud. Dit scheelt een hoop in de prijs.

Gold plated sieraden zijn dus sieraden die niet geheel van goud gemaakt zijn, maar van metaal met daarover heen een laagje goud. Aangezien het primaire sieraad gemaakt is van metaal en er maar een dun laagje goud over heen zit, noemt men dit ook wel gold plated. Dit is een stuk betaalbaarder dan sieraden die geheel van goud gemaakt zijn. Een andere naam voor gold plated is ook wel goud verguld. Deze naam zie je ook veel terug in de sieraden branche. Bij FAYE Sieraden shop je een initial ketting goud voor slechts €37,95. De ketting is gemaakt van stainless-steel en verguld met 14K goud.

Kunnen gold plated sieraden verkleuren?

Veel mensen vragen zich af of gold plated sieraden kunnen verkleuren. In principe verkleuren gold plated sieraden niet, maar het kan wel. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan invloeden van buitenaf. Ook ligt het er natuurlijk aan hoe je met je sieraad om gaat. Verder kan het ook voorkomen dat je sieraad groen uit slaat. Dit heeft met je zuurgraad te maken en dit verschilt per persoon. Het kan liggen aan wat je eet, of je alcohol drinkt, of je veel transpireert of niet of aan de medicijnen die je slikt. Je kunt dit weg krijgen door met lauwwarm water en een doek het sieraad schoon te maken.

Om te zorgen dat je gold plated sieraden mooi blijven, hebben we een aantal tips:

  1. Doe je gold plated sieraden, zoals je initial ketting af tijdens het douchen of zwemmen. Door aanraking met chloor of water kan het laagje goud namelijk slijten.
  2. Doe je gold plated sieraden af tijdens het schoonmaken. Chemische producten zoals schoonmaakmiddelen kunnen namelijk je sieraden aantasten.
  3. Doe je gold plated sieraden af tijdens het sporten. Ook zweet heeft een negatief effect op de goudkleurige laag.  

Jeroen van Dam

Back to top