Wat zijn de voordelen en nadelen van gordijnen op maat?

Gordijnen op maat en raamdecoratie in een woning zijn een van de belangrijkste kenmerken als het gaat om het maken van een design statement in een kamer. De juiste raamdecoratie kan een kamer groter doen lijken of de rest van de kamer of het raam zelf benadrukken en complimenteren.

Voor de meeste mensen is het creëren van je eigen persoonlijke droomhuis en een huis met klasse een must. Het tonen van je ramen wat liefde is een perfecte plek om te beginnen. Maar met zo’n breed aanbod aan raamdecoratie kan het moeilijk zijn om te vinden wat bij je huis, persoonlijke voorkeuren en budget past.

Terwijl veel huiseigenaren genieten van de vrijheid van maatwerk, ontworpen om een stijl te creëren die precies past bij wat ze nodig hebben, kunnen anderen in kant-en-klare gordijnen vinden wat ze willen. We nemen een paar dingen waar we op moeten letten als we een beslissing nemen voor gordijnen op maat.

Hoe snel heb je de raamdecoratie nodig?

Huiseigenaren die kiezen voor kant-en-klare gordijnen worden meestal aangetrokken tot het gemak. In de meeste gevallen bieden kant-en-klare gordijnen een snelle en eenvoudige oplossing voor gordijnen op maar en kunnen ze het uiterlijk van een ruimte in slechts enkele uren veranderen. Maatwerk daarentegen vereist enige tijd om te voltooien als je eenmaal je favoriete stijl en stof hebt gekozen. Voor de meeste is dit prima, dus een paar extra dagen zorgt voor gordijnen op maat die perfect past bij je kamer.

Kun je het uiterlijk krijgen dat je wilt?

Ramdecoratie is er in een grote verscheidenheid aan stofsoorten, kleuren en dessins, dus als je ver en breed genoeg kijkt kun je misschien wel de exacte stijl vinden die je zoekt. Als je echter een ongewone wens hebt, zoals een stoel aan het raam, of als je ramen geen standaard breedte of hoogte hebben, dan zul je hoogstwaarschijnlijk in de problemen komen en kiezen voor gordijnen op maat. Hoewel kant-en-klare gordijnen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, blijven ze meestal op een standaardpassing staan, wat betekent dat smallere of bredere ramen gordijnveranderingen vereisen – wat de kwaliteit en het ontwerp van de gordijnen in gevaar brengt.

Op maat gemaakte gordijnen en jaloezieën voor kleine ramen

Gordijnen op maat zorgen voor de juiste pasvorm voor alle kleine of ongewone ramen. Als je op zoek bent naar gordijnen met een beetje meer flair of meer artistiek gedrapeerd, loont het om te kiezen voor gordijnen op  maat. Decoraties kunnen ook worden toegevoegd aan je aangepaste ontwerp voor extra persoonlijkheid.

Jeroen van Dam

Back to top