Wat heb je allemaal nodig om je eigen sieraden te maken?

Vrouwen kunnen niet zonder sieraden. Hoe meer hoe beter! Maar wat nog leuker is, is om je eigen sieraden te maken. Hoe doe je dit nu? Wij leggen je stap voor stap uit wat je ervoor nodig hebt en waar je deze onderdelen kunt kopen.

Doe inspiratie op

Voor je gaat shoppen voor al je sieraden onderdelen, moet je wel een duidelijke beeld hebben, wat je wilt gaan maken. Zo kun je georganiseerd je inkopen doen! Maak bijvoorbeeld een pinterest board met alle sieraden die je leuk vindt, zo kom je erachter wat je stijl is en zo weet je dus ook beter wat je moet gaan inkopen.

Zoek een webshop of groothandel

Er zijn in Nederland bijvoorbeeld aan aantal kralen groothandelaren. Een bekende kralen groothandel is bijv. Betaalbarekralen.nl. Zoals de naam al doet vermoeden hebben zij een groot aanbod kralen tegen mooie prijzen.

Wat heb je allemaal nodig?

Naast kralen en bedels heb je natuurlijk veel meer nodig. Wat dacht je van rijgdraad, hangertjes en slotjes. Bedenk van te voren goed of je met elastiek of metaal gaat werken. Zo kun je kant en klare kettingen bestellen die je vervolgens met bedels en kralen kunt uitbreiden.

Sieraden gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Ga dus voor kwaliteit, zo heb je er ook het langst van en krijg je mooi resultaat. De gereedschappen voor sieraden en accessoires die wij adviseren zijn tangen. Denk aan een combinatietang, kniptang, platbektang en rondbektang. Rijgnaald en rijdbord. Een splittang, deze is bedoeld om stugge ringetjes te openen. Als laatste adviseren wij ook nog lijm, om bijvoorbeeld plakstenen te plakken.

Jeroen van Dam

Back to top