Wat is een slimme stekker?

Verbonden apparaten hoeven niet ingewikkeld te zijn om nuttig te zijn. Neem de slimme stekker: hij zet dingen gewoon aan en uit, maar wordt – wanneer hij is verbonden met een smart home-platform – een zeer veelzijdig apparaat.

Wat doet het?

Met een slimme stekker, die wordt bestuurd door een app, kun je elk apparaat dat op een standaard stopcontact wordt aangesloten in- en uitschakelen. Als onderdeel van een oplossing als Nedis kunt u deze actief beheren of automatiseren zodat deze reageert op schema’s en triggers van uw beveiligingssysteem.

Steek hem gewoon in een stopcontact en sluit vervolgens het door u gekozen apparaat erop aan. Je kunt hem gebruiken met een lamp, een tv, een kabeldoos, een koffiezetapparaat – wat je maar wilt.

Wat is zijn rol in het slimme huis?

Slimme stekkers zijn een veelzijdige bouwsteen van een smart home, met veel toepassingen:

Beveiliging: wanneer u een lamp in een slimme stekker steekt, wordt het een slimme lamp met voordelen voor huisveiligheid.

U kunt de lamp zo instellen dat deze op bepaalde tijden aangaat, of wanneer u op weg naar huis bent, of zelfs wanneer deze wordt geactiveerd door een ander apparaat, zoals een bewegingssensor. Als er een alarmgebeurtenis bij u thuis is, kan deze automatisch worden ingeschakeld om een ​​indringer af te schrikken.

Gemak: slimme stekkers zijn geweldig voor het automatiseren van alledaagse keukenapparatuur. U kunt uw dag beginnen met uw koffiemachine al aan het werk, of uw theeketel al gekookt. Als u van slowcooking houdt, kunt u uw Crock-Pot ‘s ochtends opladen en vanaf het werk aanzetten met uw smartphone.

Energiebesparing: slimme stekkers kunnen een deuk in uw energierekening drukken door automatisch apparaten uit te schakelen, zoals uw tv en kabelbox, die energie verbruiken in de stand-bymodus, wanneer u niet thuis bent. Met Alarm.com kunt u ze laten uitschakelen wanneer u uw beveiligingssysteem inschakelt, op dezelfde manier als uw slimme thermostaat terugzet.

Hoe kom ik er aan?

Om van alle bovenstaande voordelen te genieten, moet u uw slimme stekkers aanschaffen als onderdeel van een Nedis Smartlife product, waarbij een enkele app elk apparaat verbindt.

Jeroen van Dam

Back to top