Tips om je tuin op te knappen

Een hoop mensen hebben afgelopen zomer de vakantie thuis moeten besteden in plaats van in een lekker warm land.. Wellicht heb je hierdoor bij gebrek aan beter de tuin al eens goed aangepakt, zo niet; misschien is het wel de hoogste tijd daarvoor! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, als je maar zorgt dat jij tevreden bent met het eindresultaat!

Indeling

De indeling van je tuin is erg bepalend voor de sfeer in je tuin en niet geheel onbelangrijk; ook voor de mate van onderhoud dat je tuin nodig heeft. Deze sfeer wordt ook nog grotendeels bepaald door verschillende vormen toe te voegen. Je kunt natuurlijk kiezen voor rechthoekige borders met planten, gazon dat rond afloopt of een rond terrasje. Je kunt je voorstellen dat deze ronde vormen een speelser effect aan je tuin geven dan strakke vierkanten en rechthoeken.

Poort

Heb je een toegangspad of toegangspoort naar je tuin? Misschien leuk om deze eens in te ruilen voor een poort die bij je huis en tuin past. Modern en strak? Kies dan voor een chique ijzeren poort. Ben je meer van de landelijke en stoere uitstraling? Kies dan eens voor een houten poort, bijvoorbeeld een boerenlandhek of Franse rondhoutpoort. Misschien kun je dan ook nog wel het bijpassende kastanjehouten schapenhek erbij plaatsen.

Zithoekje

Als je je tuin dan helemaal picobello in orde hebt, moet je er ook wel lekker van kunnen genieten! Zorg ervoor dat je een lekker hoekje hebt waar je kan zitten en waar je ook de nodige schaduw hebt tijdens hete dagen.

Jeroen van Dam

Back to top