Voordelen van het bijwonen van een congres voor kleine bedrijven

Veel eigenaren en ondernemers van kleine bedrijven zijn verbaasd bij het nomen van het woord ‘congres’ en beschouwen deze evenementen vaak als een enorme verspilling van tijd en geld. Er zijn echter veel voordelen en kansen van het bijwonen van het juiste evenement. Wees selectief in het kiezen van kleine zakelijke conferenties, congressen of beurzen waar je aan kan deelnemen.

#1 Netwerkmogelijkheden

Dit is toch wel echt heel belangrijk en vooral wanneer je een kleine onderneming bent. Je wilt namelijk wel mensen leren kennen in je vakgebied, maar ook nieuwe potentiële klanten. Het kan ook een nuttig middel zijn om rechtstreeks van andere eigenaren van kleine bedrijven te leren en een effectieve manier om autoriteit op te bouwen in jouw (niche) markt. Bezoek congressen die bij jou in de buurt zijn of wat verder weg, bijvoorbeeld een congreslocatie in Rotterdam.

#2 Leermogelijkheden

In elk bedrijf val er altijd meer te leren, zelfs voor de meest ervaren onder ons en congressen kunnen een uitstekende bron zijn van relevante leermogelijkheden. Of het nu gaat om nieuwe kennis voer uw product, zakelijke vaardigheden die u moet ontwikkelen of innovatieve marketingtechnieken, jij zal ongetwijfeld beter geïnformeerd en beter uitgerust zijn om de dagelijkse uitdagingen van het runnen van jouw bedrijf aan te gaan.

#3 Fris denken en inspiratie

Er is iets heel bevrijdends aan om een dag of twee weg te zijn en wat quality time door te brengen in plaats van in uw bedrijf. Vaak kan een nieuw perspectief worden ontdekt als gevolg van feedback van anderen en door een meer afstandelijke, objectieve benadering te volgen. Goede gastsprekers kunnen ook inspiratie en aanmoediging bieden n aan vermoeide en gedesillusioneerde eigenaren van kleine bedrijven, zodat ze fris en gemotiveerd weer aan het werk gaan.

#4 Gevoel van erbij horen

Het runnen van een klein bedrijf kan behoorlijk eenzaam zijn en het kan vaak aanvoelen alsof je geïsoleerd worstelt. Evenementen zoals conferenties, congressen, seminars en workshops voor kleine bedrijven bieden mogelijkheden om uit de bubbel te ontsnappen en contact te maken met gelijkgestemde zakenmensen, van wie velen met precies dezelfde uitdagingen te maken hebben en graag hun ervaringen willen delen.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top