4 Tips waardoor je fiets niet gestolen wordt

Iedereen heeft het vast weleens meegemaakt. Je komt terug van iets en dan is je fiets opeens weg… Het is natuurlijk ontzettend triest dat het zo moet gaan maar het gebeurt best vaak. Nederland is natuurlijk een echt fietsland en daarom willen natuurlijk niemand hun fiets niet missen. Maar hoe voorkom je dat je fiets gestolen wordt?

Fiets goed op slot zetten

Het is natuurlijk hartstikke logisch om je fiets goed op slot te zetten maar toch gebeurt dit vaak niet! Ten eerste, vergeet natuurlijk niet om je fiets überhaupt op slot te zetten. Anders maak je het wel heel makkelijk voor fietsendieven. Door gebruik te maken van meerdere sloten maak je het ze al wat moeilijker. En wanneer je je fiets vast zet kan je hem het best met een slot vastzetten om het frame heen. Er zijn natuurlijk ontzettend veel sloten te koop maar vaak zie je sloten met een ART-keurmerk. Dit soort sloten hebben een aantal sterren erop staan en hoe hoger het aantal sterren hoe beter het slot beveiligd is tegen diefstal. Het is dus verstandig om zo’n goed slot te kopen om de kans op diefstal te verkleinen.

Fietsenberging

Ook thuis komt het vaak voor dat fietsen weg worden gehaald. Wanneer je geen of een kleine garage hebt waar eigenlijk geen fietsen in passen is het logisch dat je ze voor het huis plaatst. Echter is de kans dan groot dat fietsen gestolen kunnen worden omdat je ze met het blote oog kunt zien. Een fietsberging zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Door ze in zo’n berging te plaatsen is de kans kleiner dat fietsen gestolen worden omdat je het de fietsendieven lastiger maakt.

Tracker

Wanneer je fiets dan alsnog wordt gestolen kan je er ook voor kiezen om een tracker op je fiets te plaatsen. Door deze nieuwe technologieën kan je eenvoudig je fiets opsporen en zo de daders op heterdaad betrappen.

Fiets parkeren

Ten slotte kan je diefstal ook voorkomen door op bepaalde plekken je fiets te zetten. Denk bijvoorbeeld aan plekken die goed verlicht zijn of plekken waar het heel erg druk is. Meestal schrikt het fietsendieven dan af.   

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top