Top 4 gevaren van trampoline springen

Trampoline springen is natuurlijk super leuk voor de kinderen maar er zitten ook gevaren aan! Kinderen vinden het altijd leuk om de grenzen op te zoeken en ook gebeurt dit bij trampoline springen. Hoe hoger hoe beter hoor je vaak terugkomen bij kinderen. Echter zien zij nog niet de gevaren in van trampoline springen. Maar wat zijn nou de grootste gevaren bij trampoline springen?

Van de trampoline vallen

Om te beginnen is van de trampoline vallen het meest voorkomende gevaar. Dit komt omdat kinderen hun evenwicht vaak verliezen en daardoor net niet goed terecht komen waardoor ze van de trampoline vallen. Ook staan trampolines vaak op en liggen er tegels omheen waardoor de kans nog groter is dat kinderen zichzelf pijn doen. Dit kan je al deels voorkomen door de trampoline te plaatsen met gras in de omgeving. De échte oplossing is om een vangnet te plaatsen op de trampoline waardoor kinderen eigenlijk vrijwel nooit eraf kunnen vallen. Het is dus aan te raden om gelijk een vangnet te plaatsen wanneer je een trampoline op hebt staan. 

Onder de trampoline terechtkomen

Een ander gevaar van trampoline springen is dat kinderen wel eens onder de trampoline willen kruipen. Dit is erg gevaarlijk en dit moet natuurlijk voorkomen worden. De reden dat kinderen eronder kruipen is vaak onduidelijk maar soms ligt er iets onder de trampoline dat ze willen pakken wanneer andere kinderen aan het springen zijn. Dit voorkom je door een trampoline inground te plaatsen. Zo’n inground trampoline is ingegraven  en hierdoor kan je niet onder de trampoline terecht komen. 

Tussen de veringen belanden

Ook tussen de veringen belanden is een gevaar van trampoline springen, echter komt dit niet heel vaak voor omdat de meeste trampolines een veiligheidsmat over de veringen hebben liggen. Vooral bij oudere trampolines zie je dat deze matten zijn beschadigd en daardoor weg zijn maar dit is extreem gevaarlijk. Je zou zomaar iets kunnen breken wanneer je tussen de veringen terecht komt. 

Op het ijzer springen

Ten slotte komt dit gevaar ook niet zoveel voor maar het kan zo zijn dat je op de ijzeren rand springt van een trampoline. Door zo’n veiligheid mat te plaatsen kan je dit voorkomen. Je zou ook hierbij eenvoudig iets kunnen breken en dit wil je voorkomen! 

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top