Heeft een kamer een kast nodig om een slaapkamer te zijn?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft een kamer geen kast nodig om als slaapkamer te worden beschouwd. Kasten worden vaak aangetroffen in slaapkamers, vooral in nieuwere huizen, maar ze zijn niet wettelijk verplicht om een kamer als ‘slaapkamer’ te gebruiken. Hoewel kasten niet vereist zijn, zijn er een aantal vereisten waaraan een kamer moet voldoen voordat deze door een makelaar of woningtaxateur als slaapkamer kan worden geclassificeerd.

Algemene vereisten voor een slaapkamer

Elke taxateur heeft een beetje speelruimte al het gaat om het interpreteren van bouwvoorschriften en vereisten, maar ze moeten zich houden aan de International Residential Code (IRC) Het IRC vereist geen kasten in slaapkamers, maar zes andere richtlijnen definiëren een true bedroom. Voor sommige van deze punten verschillen de exacte meetvereisten per staat.

Voldoende vloeroppervlak

De indeling van een slaapkamer moet voldoen aan een minimale afmetingseis van 6,5 vierkante meter. Om als slaapkamer te kwalificeren, moet de kamer niet alleen iemand ondersteunen die erin slaapt, maar ook iemand ondersteunen die comfortabel in de ruimte leeft. Dat betekent dat er voldoende ruimte is om een bed, een nachtkastje en andere meubels te plaatsen, zoals een dressoir of een kast.

Comfortabele afmetingen

Alleen al omdat een kamer 6,5 vierkante meter is, wild at nog niet zeggen dat het voldoet aan de ruimtevereisten om een slaapkamer te zijn. Er is een extra vereiste dat slaapkamers minstens een aantal vierkante meter in elke richting meten. Dat is om te voorkomen dat verhuurders en makelaars gangen of andere magere kamers als slaapkamers classificeren. Deze extra bescherming laag zorgt ervoor dat bewoners daadwerkelijk een bed in hun slaapkamer kunnen plaatsen.

Een raam

Een slaapkamer moet een raam hebben dat naar buiten kijkt. Zo zorg je ervoor dat je meteen een wakkerder gevoel hebt wanneer je op staat en je gordijn opzij schuift of dat je meteen energie krijgt wanneer je ziet dat het daglicht tevoorschijn is gekomen. Daarnaast kun je ook goed slapen wanneer je ziet dat het avond is en lekker in slaap vallen.

Jeroen van Dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top