Verschil iPhone XS en iPhone 11

De iPhone XS (2018) en iPhone 11 (2019) zijn twee top iPhones. Hoewel ze een jaar na elkaar zijn uitgebracht, hebben ze geen relatie tot elkaar. De iPhone XS volgt namelijk de iPhone X op, terwijl de iPhone 11 de opvolger is van de iPhone XR. Snap je het nog? Tóch is het wel degelijk interessant om te kijken waarin de iPhone 11 verschilt van de iPhone XS, zodat jij weet welke je moet kopen. Eén tip kunnen we je alvast kopen: ze zijn beide éxtra voordelig verkrijgbaar als refurbished iPhone.

Groter display, maar niet beter

De iPhone 11 heeft met 6.1-inch het grootste scherm van de twee, maar die van de iPhone XS is beter. Dit 5.8-inch grote scherm is namelijk van OLED gemaakt. De iPhone 11 moet het met een LCD-variant doen. OLED heeft een hogere resolutie, laat zwarte kleuren perfect zien en heeft de grootste kleurcontrasten. Op beeldschermgebied wint de iPhone XS het dus van de een jaar jongere iPhone 11.

Beter geluid

Op kijkervaring heeft de iPhone XS een streepje voor, maar op luisterervaring niet. De iPhone 11 ondersteunt namelijk Dolby Atmos content. Uit de speakers komt dan een driedimensionaal geluid, wat uit alle hoeken lijkt te komen als je ernaar luistert. Dit bioscoop-achtige geluid levert een ongelofelijk mooie luisterervaring op. Als je dit belangrijk vindt, moet je de refurbished iPhone 11 kopen. De iPhone XS moet het met standaard speakers doen. 


Betere camera, maar niet op alle vlakken

De iPhone XS en iPhone 11 hebben beide twee camera’s achterop, maar welke is beter? Dat ligt eraan wat je belangrijk vindt. De iPhone XS heeft een telelens, waarmee je ver kunt inzoomen zonder al te veel verlies van kwaliteit. Dat is handig als je bij een concert staat en wilt inzoomen op je favoriete artiest. De iPhone 11 kan dat niet. Dit toestel heeft namelijk een ultragroothoeklens waarmee je landschappen en grote groepen personen eenvoudig vastlegt. Ook heeft de iPhone 11 een Nachtmodus voor momenten met weinig licht. Beide camerasystemen zijn goed, maar elk op hun eigen manier.

Uiterlijk. Goedkoper, maar wel kleurrijker

De iPhone 11 oogt wat goedkoper. Het toestel heeft namelijk toestelranden van aluminium, die wel in maar liefst zes vrolijke kleuren verkrijgbaar is. Er is dus veel te kiezen. De iPhone XS is verkrijgbaar in maar drie kleuren, al heeft dit toestel wel roestvrijstalen randen. Dat is niet alleen steviger, maar ziet er ook luxer uit. Het is maar net waar je voorkeur aan geeft.

Conclusie

De iPhone 11 is een jaar jonger, maar niet op alle fronten beter dan de iPhone XS. Op beeldschermgebied en uiterlijk legt dit toestel het af, maar het geluid is mooier en het camerasysteem is wat ons betreft veelzijdiger. De iPhone 11 is meer met oog voor budget ontworpen, terwijl bij de iPhone XS het premium er vanaf straalt. Wat je ook kiest, bij Forza Refurbished kun je ze beide refurbished kopen met 2 jaar garantie, gratis oplader en gratis beschermhoes met screenprotector.

Jeroen van Dam

Back to top