Testen corona snel

Wie niet gevaccineerd is of geen booster heeft gehad, loopt er (op termijn) tegenaan dat de QR-code niet meer geldig is. Soms heb je die nog wel nodig, voor bepaalde feesten of evenementen, maar voornamelijk wanneer je naar een ander land wil. Dan is het noodzakelijk om een pcr test te doen. 

Na de test ontvang je je resultaten. Hoe snel dat is hangt af van welke test je hebt ingepland. Je kunt de uitslag hiervan downloaden in de CoronaCheck-app via je DigiD. Heb je geen smartphone of wil je een back-up achter de hand hebben? Dan kun je ook een papieren variant downloaden en uitprinten. Wel is een DigiD noodzakelijk. 

Opties voor testen

Er zijn verschillende varianten testen dus. Niet in de zin dat de test zelf anders is, maar in de zin dat het langer of minder lang kan duren wanneer je de uitslag krijgt. Je weet hoe dan ook waar je aan toe bent, wat bij de GGD niet altijd het geval is. 

De goedkoopste test is de Economy test. Die geeft je binnen 24 uur de uitslag. Voor een kleine meerprijs heb je een Spoed test. Daarbij is het belangrijk om deze op tijd in te plannen. Een Spoed test na 2 uur ’s middags duurt namelijk ook 24 uur – zonde dus van die meerprijs. Ben je voor 2 uur ’s middags getest, dan krijg je diezelfde nacht rond half 2 de uitslag van de Spoed test. 

De snelste en duurste test is de NAAT Last Minute test. Deze test levert je al binnen een half uur de uitslag op. Zo kun je dezelfde dag nog naar het buitenland reizen of ergens anders naar binnen waar een QR-toegangscode nodig is. Tenzij de uitslag positief blijkt te zijn natuurlijk, dan zul je binnen moeten blijven tot je genezen bent van corona. 

Jeroen van Dam

Back to top