Bloemen bezorgen

In deze tijden is het soms lastig om bij iemand op bezoek te kunnen om bloemen te brengen. Dan is het handig dat je tegenwoordig gewoon bloemen kunt laten bezorgen. Ook als je toevallig in het buitenland zit, op vakantie bent of gewoon niet in de buurt woont kun je bijvoorbeeld je moeder in het zonnetje zetten en kies je voor bloemen bezorgen Moederdag. Of je stuurt ze naar iemand anders die moeder is. 

Bloemen bezorgen kan ook met andere redenen. Neem bijvoorbeeld een bloemen verjaardag. De bloemen worden via de brievenbus bezorgd. Dat betekent dat het ook niet erg is als iemand net even boodschappen is doen als de bloemen arriveren of even op stap is voor een lunch of koffie. De ontvanger vindt vanzelf de bloemen in een pakketje op de mat. 

Hoe de bloemen goed blijven

Je vraagt je misschien af of de bloemen wel zo netjes aankomen als je kiest voor een brievenbus boeket. Dat is logisch, maar er is natuurlijk nagedacht over de bezorging van de bloemen via de brievenbus. Ze worden namelijk direct van de kweker naar de ontvanger gebracht. Dat scheelt al, maar is nog geen garantie. Bij de kweker worden ze in speciaal folie gedaan. Dat folie zorgt ervoor dat de bloemen wel zuurstof krijgt om te blijven leven, maar niet groeit. Zo blijven de bloemen vers tot aan het openen van het pakket. Na het openen blijven ze nog een week mooi in een vaas, zoals dat vaak het geval is met bloemen.

De bloemen worden van maandag tot en met zaterdag de volgende dag geleverd. Op zondag dus niet. 

Bijzondere bloemen

Wil je je moeder of een jarige – of heel iemand anders – een bijzonder boeket cadeau doen, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor droogbloemen. Droogbloemen zijn veelzijdig en de ontvanger kan hiermee zelf aan de slag, in tegenstelling tot boeketten die simpelweg in een vaas geplaatst moeten worden. 

Jeroen van Dam

Back to top