Pinterest marketing, wat maakt het onderscheidend ten opzichte van andere kanalen?

Pinterest is een ontzettend interessant platform. Met zo’n 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers is het een medium dat maar blijft groeien. Toch maken nog maar weinig ondernemers gebruik van de mogelijkheden, van zowel de organische mogelijkheden als de betaalde mogelijkheden. Daarom vertellen we je in dit artikel wat de voordelen van Pinterest zijn, ten opzichte van bekende advertentie platforms, zoals Google Ads en LinkedIn adverteren. 

Pinterest ten opzichte van andere advertentiekanalen

Tegenwoordig kun je eigenlijk bij de meeste social media kanalen wel gebruikmaken van advertenties. Denk hierbij aan Google Ads, LinkedIn Ads, Facebook Ads en zelfs Instagram Ads. Dat die advertentiemogelijkheid er ook voor Pinterest is, zal daarom geen verrassing zijn. Sinds 2019 kun je (wereldwijd) als ondernemer adverteren op het platform en dit maakt het nog een redelijk nieuwe manier van adverteren. 

Wat zijn dan de verschillen met bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Google? 

  1. De customer journey: het grootste verschil is dat de gebruikers op Pinterest op dit medium nog ontdekken wat ze willen. Pinterest is een kanaal waar gebruikers zich oriënteren en inspiratie opdoen. In tegenstelling tot de andere kanalen is dit dus een vroege fase in de customer journey. 
  2. Lage CPC: de kosten per klik (CPC) zijn relatief laag in Pinterest. Waar je bij Google al snel €2,- betaalt per klik, is dit op Pinterest gemiddeld €0,80. Doordat het een redelijke nieuwe manier van adverteren is, is er nog weinig concurrentie. Hierdoor bereik je jouw doelgroep voor een lagere prijs. Tegelijkertijd zorgt minder concurrentie ook voor meer klikken. Win-win, dus.
  3. Minder zichtbaar verschil tussen advertenties en organische resultaten: in tegenstelling tot de andere kanalen vallen advertenties in Pinterest nauwelijks op. Dat wil niet zeggen dat je advertentie niet opvalt, maar het verschil tussen betaalde en onbetaalde resultaten is veel natuurlijker. De kans is daarmee groter dat gebruikers op je gesponsorde pin klikken en naar jouw website worden gestuurd. Bij andere advertentiekanalen valt een advertentie meer op en worden ze eerder ontweken. 

Waarom is Pinterest interessant?  

Hierboven introduceerden we het al: de gebruikers van Pinterest staan nog maar in begin van de funnel. Dit betekent dat Pinterest zelfs wordt gebruikt voordat er een koopintentie is en vooral om inspiratie op te doen. 

Als bedrijf biedt dat kansen. Je hebt namelijk de kans om vroegtijdig op het netvlies van je doelgroep te komen. Door je naamsbekendheid op deze manier te vergroten, prikkel jij je ideale klanten op zo’n manier dat zij je niet snel zullen vergeten. Zodra ze wél een koopintentie hebben, zullen ze eerder jouw product herinneren en terugkeren naar je website. Dit maakt Pinterest marketing daarom heel aantrekkelijk.

Jeroen van Dam

Back to top