Opbergmanden: veelzijdig én decoratief

Wanneer je ‘MAND!’ zegt, weten veel mensen meteen waar je het over hebt: een reportage uitgezonden door omroep Maxim waarin Ben Strik, antiquair van D’Olde Bakkerieje in Deventer, iets mag vertellen over een pronkstuk uit zijn curiosawinkel. Hij kiest voor een mandje uit Makkum en begint hier uitbundig over te vertellen. Maxim Hartman geeft echter aan dat hij zijn verhaal wat korter moet houden, waardoor er uiteindelijk niet veel meer overblijft dan ‘MAND!’. Deze reportage is talloze keren bekeken en staat inmiddels in ieders geheugen gegrift. En wij snappen de heer Strik wel: opbergmanden zijn nou eenmaal ontzettend veelzijdig én decoratief.

Voor ieder wat wils

Opbergmanden zijn te verkrijgen in verschillende vormen, afmetingen en kleuren. De keuze is reuze. Ga je voor een ronde mand, een vierkante mand, eentje met deksel zodat je ze makkelijk kunt stapelen, of juist eentje zonder deksel, er is altijd wel een mand die aan jouw smaak en stijl voldoet. Want ook qua materialen heb je het zelf voor het zeggen. Zo kun je gaan voor een simpele plastic opbergmand, maar denk ook eens aan manden gemaakt van materialen zoals riet, bamboe, katoen of draadstaal. Deze manden zijn niet alleen praktisch maar staan ook nog eens mooi in je interieur. Probeer de kleur af te stemmen op de rest van je interieur. Of ga juist voor een contrasterende kleur om het geheel wat levendiger te maken.

Voor elk doeleinde

Of je nu een mand wilt aanschaffen voor het opbergen van al je knutselspullen of het geordend houden van de tientallen verschillende tijdschriften van je partner, je kunt altijd wel iets geschikts vinden. Ook als je op zoek bent naar een opbergmand voor speelgoed, zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast kunnen opbergmanden tevens op een decoratieve manier ingezet worden, bijvoorbeeld als leuke plantenbak. Hierdoor kun je eenheid creëren in de inrichting van je woning, waardoor het allemaal net wat rustiger en opgeruimder oogt.

Do-it-yourself!

Natuurlijk kun je opbergmanden online of in een fysieke winkel kopen, maar als je je creatieve kant weer eens naar boven wilt halen, kun je er ook zelf één maken. Op internet kun je talloze voorbeelden inclusief handige beschrijving vinden, waardoor je binnen mum van tijd een leuk mandje op de kast hebt staan. Zo staan er DIYs online om een hippe boho mand te maken, een schattig mandje van stof, of een hele simpele gevlochten mand van papier. Laat je creativiteit eens de vrije loop!

Jeroen van Dam

Back to top