Het verzorgen van de Calathea

Bent u een liefhebber van het onderhouden en het verzorgen van planten? Er zijn diverse planten waar u voor kunt kiezen. De Calathea behoort tot één van onze favorieten. Deze plant wordt ook wel ‘the living plant’ genoemd en is hartstikke populair onder elke plantenliefhebber. Benieuwd wat u moet weten over het verzorgen van de plant? Lees dan gauw verder!

De ideale omgeving

Oorspronkelijk komt de Calathea uit het Amazonegebied. Het Amazonegebied heeft een vochtige grond en een hoge luchtvochtigheid. De Calathea staat daarom het liefst altijd in een vochtige grond. U kunt zelf controleren of de grond vochtig genoeg is door het te controleren met uw vingers. U kunt ook gebruik maken van een watermeter. Hoe u het ook controleert, het is goed om dit regelmatig te doen. Een te vochtige grond zorgt er namelijk voor dat de plant gaat rotten en dit is niet goed voor de plant. 

Het nabootsen van een hoge luchtvochtigheid is wat lastiger. U kunt de plant twee keer per week besproeien met water. Op deze manier maakt u de luchtvochtigheid zo optimaal mogelijk voor de Calathea. Vooral in de winter werkt dit extra goed. Het besproeien van de bladeren zorgt er ook voor dat de bladeren mooi schoon blijven en het werkt als ongediertebestrijding. U kunt de Calathea het beste in de schaduw zetten waar de plant wel nog daglicht krijgt. Een plek bij het raam op het Noorden is hiervoor de beste plek. Zo staat de plant namelijk niet in de volle zon. Pokon Groene plantenvoeding zorgt er in de zomer voor dat de Calathea de beste verzorging krijgt. In de zomer kan de Calathea namelijk wat extra voeding gebruiken. 

Calathea kopen bij Fleurdirect.nl

Koop uw Calathea eenvoudig bij Fleurdirect.nl en ontvang de plant binnen twee werkdagen op het door u gekozen afleveradres. Bij vragen is Fleurdirect elke dag tussen 10.00 en 17.00 bereikbaar. 

Jeroen van Dam

Back to top