Zo krijgt jouw website meer bezoekers

Tussen de talloze websites die er bestaan, is het soms lastig om jezelf te onderscheiden. Vooral tijdens deze corona tijd is het fijn om vanuit huis een extra zakcentje te kunnen verdienen. Maar omdat in deze tijd de nieuwe ondernemingen en websites als paddenstoelen uit de grond springen, eindig je in de zoekresultaten al snel op de tiende pagina. Door gebruik te maken van linkbuilding teksten kan je website een betere positie krijgen en dus meer bezoekers trekken.

Linkbuilding uitbesteden

Misschien wel de meest effectieve tip is linkbuilding uitbesteden. Linkbuilding houdt het opbouwen van een netwerk in, van backlinks naar jouw website. Wanneer dit op een goede manier wordt gedaan, wordt je site steeds hoger in de google ranking gezet. Zo wordt je website dus eerder als zoekopdracht gevonden en loop je minder bezoekers mis. Als je dit zelf wil gaan doen, is het wel goed om te weten dat het makkelijker klinkt dan het is. Naast het netwerk wat je ervoor nodig hebt, zit er ook groot verschil tussen de kwaliteit van verschillende sites waar je backlinks van wilt hebben. Websites die gerelateerd zijn aan jouw website zullen relevantere backlinks opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een site die dezelfde producten verkoopt of dienst verleent als jij.

Geef het uit handen

Zoals eerder gezegd, linkbuilding klinkt makkelijker dan het is. Als je na het lezen van dit stuk al jeuk krijgt, is het misschien een goed plan om te kijken naar andere mogelijkheden. Zoals het uit handen geven aan een bedrijf als Brandmatchers, die deze zaken allemaal voor jou regelt. Naast een grote database, claimen ze ook een goede ‘google-proof’ formule te hebben. Dit is een mix tussen relevante en minder relevante backlinks, wat door ervaring de beste formule voor Google blijkt te zijn. Al met al is dat de beste tip om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Jeroen van Dam

Back to top