Incontinentie: wat is het en wat doe je eraan?

Iedereen kan er vroeg of laat mee te maken krijgen: incontinentie. Incontinentie is een aandoening waarbij urine en/of ontlasting niet goed opgehouden kan worden. Dit kan leiden tot vervelende situaties waarbij u ongewild urine en/of ontlasting verliest. Incontinentie kan onder andere worden veroorzaakt door een verzwakking van de bekkenbodemspieren en het steunweefsel. Ook een slechte afsluiting van de plasbuis kan een oorzaak zijn van incontinentie. Het is belangrijk om te weten dat u hier zeker iets tegen kunt doen: ontdek hier alle belangrijke informatie over incontinentie! 

Dit zijn de voordelen van incontinentiemateriaal 

Incontinentie kan iedereen overkomen: zowel mannen als vrouwen. Heeft u een eerste ervaring met urineverlies? Dan kunt u ervoor kiezen om kwalitatief incontinentiemateriaal aan te schaffen. Online vindt u alle materialen die u een veilig en beschermd gevoel geven. Benieuwd naar de voordelen van incontinentiemateriaal? Die leest u hier:  

  • Veiligheid: met het dragen van goed incontinentiemateriaal voelt u zich veilig, ook als u de deur uit gaat. 
  • Geen huidirritatie: incontinentiemateriaal is speciaal gemaakt voor incontinentie. Veel mensen kiezen voor maandverband maar dit is niet voor vochtverlies. Dit kan uiteindelijk ook voor huidirritatie zorgen. Met incontinentiemateriaal kiest u voor comfort. 
  • Bescherming: hulpmiddelen voor incontinentie geven een beschermd en veilig gevoel. U ervaart zo min mogelijk hinder van de incontinentie: waar u ook naartoe gaat en wat u ook gaat doen. 

Van inlegkruisjes en verbanden tot speciale onderbroeken: er zijn heel veel verschillende soorten incontinentiemateriaal. Het is aan u om te ontdekken wat uw persoonlijke voorkeur heeft. Een ding hebben alle materialen gemeen: ze zijn discreet, zitten comfortabel en geven u een veilig en beschermd gevoel. Daarnaast zijn er voor dames en heren verschillende soorten en maten beschikbaar. Benieuwd naar uw mogelijkheden voor incontinentiemateriaal? Bekijk de opties bij hulpmiddelonline.be en kies voor optimaal comfort en alle andere voordelen.

Jeroen van Dam

Back to top