Dit is waarom je stoelpootbeschermers moet gebruiken

Wanneer je een nieuwe vloer hebt laten leggen en daar flink in geïnvesteerd hebt, wil je die natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Het zou zonde zijn als de vloer al binnen een korte tijd beschadigingen oploopt. De meeste beschadigingen komen door het slepen van stoelen, banken, fauteuils of ander meubilair. Daarom is het van groot belang om al het meubilair met poten te voorzien van stoelpootbeschermers. De stoelpootbeschermers hebben niet alleen als functie de vloer of ondergrond te beschermen. Er zijn nog meer voordelen, die lees je hieronder.

4 voordelen van het gebruik van stoelpootbeschermers

De stoelpoten hebben vaak verschillende vormen of zijn van verschillend materiaal gemaakt. Daarom zijn er verschillende stoeldoppen en voor iedere poot is er een passende oplossing. Hieronder staan 4 voordelen van het gebruik van de stoelpootbeschermers. 

 1. Een stoelpootbeschermer kost relatief weinig. Het vergt dus geen grote investering om de ondergrond en stoelpoten te beschermen. Daarnaast zijn ze vrij eenvoudig aan te brengen. 
 2. De meeste beschermers bestaan uit rubber, waardoor de stoel automatisch antislip is. Hierdoor blijft de stoel goed op zijn plaats staan. 
 3. Door het schuiven of slepen van stoelen, tafels, banken of kasten veroorzaak je snel krassen op de vloer. Door het gebruik van stoelpootbeschermers voorkom je beschadiging aan de vloer, maar ook aan de poten van het meubilair. 
 4. Wanneer je gebruik maakt van beschermers zul je ook minder kabaal of lawaai maken tijdens het schuiven of slepen van meubilair. 

Voor iedere stoelpoot is er een passende beschermer. Zo zijn er ook verschillende soorten stoelpootbeschermers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vilt, nylon, stoelpoot doppen, meubelwielen of metalen glijvlak. 

Verschillende stoelpoten 

Ieder meubel is anders en daarom is het belangrijk dat er verschillende soorten beschermers zijn voor iedere stoelpoot. De stoelpoten kunnen van verschillende materiaal gemaakt zijn of hebben een aparte vorm. Hieronder lees je welke stoelpoten er zijn:

 • Buisframe slede
 • Stalen ronde poten
 • Stalen vierkante poten
 • Stalen rechthoekige poten
 • Stalen ovaal poten
 • Houten poten
 • Meubelwielen
 • Design poten
 • Hairpin poten

Het is belangrijk dat je voor de juiste stoelpoot de juiste beschermer gebruikt. Je kunt je altijd laten adviseren door een expert als je zelf niet zo goed weet wat de beste keuze voor jou is. De meest gekozen beschermers zijn de viltjes. Dit heeft te maken met de simpele bevestiging. De zelfklevende viltjes zijn in verschillende vormen te koop. De viltjes hebben een plakkende kant, die plak je aan de onderkant van de poten. Zo simpel en eenvoudig kan het gebruik van een stoelpootbeschermer zijn.

Jeroen van Dam

Back to top