Vijf interessante weetjes over fietskleding

Als je gaat fietsen, wielrennen of mountainbiken is het van enorm belang dat je beschikt over goede fietskleding. Tegenwoordig kun je jouw fietskledij gewoon online bestellen, bij bekende online shops zoals bijvoorbeeld Fashion for Cycling. Goede fietskleding is belangrijker dan je misschien wel denkt. Daarom zetten we hieronder vijf feitjes over fietskleding voor je op een rij. 

1. Fietskleding is er voor mannen en vrouwen 

Het mooie aan de online winkels van nu is dat je er terecht kunt voor passende fietskleding voor zowel mannen als vrouwen. Immers zijn er steeds meer dames die maar wat graag op de fiets klimmen. Bovendien is vrouwen wielrennen populairder dan ooit. Naast kleding voor mannen en vrouwen is er ook passende fietskleding voor kinderen online te vinden. Je kunt niet jong genoeg beginnen.  

2. Fietskleding kan op maat gemaakt worden 

Het mooie aan fietskleding is dat het op maat gemaakt kan worden. Het is belangrijk dat er bij deze soort kleding gebruik gemaakt wordt van een pasvorm. Zo weet je zeker dat je tenue je optimaal zal passen. Bovendien merk je dit verschil op de fiets. Je voelt je comfortabeler, wat grotere prestaties zal inspireren. Daarnaast zul je snel verbetering zien, onder meer omdat je meer aerodynamisch bent. 

3. Fietskleding beschermt tegen de elementen 

Een bijkomend voordeel van fietskleding is het feit dat het je in staat stelt om te fietsen wanneer jij dat wil. Sommige fietsers blijven binnen als het weer slecht is. Fietskleding heeft een isolerende werking en kan je hierdoor beschermen tegen de regen, de wind en de kou. 

4. Het belang van een fietshelm 

Naast goede fietskleding is het tevens van belang dat je beschikt over een goede fietshelm. Ten eerste is er de helmplicht tijdens wedstrijden, een regel die in 2003 werd ingevoerd. Daarnaast is een helm de beste bescherming voor je hoofd en kan het, bij een val, erger voorkomen. 

5. Kies voor passende fietsschoenen 

Naast een comfortabel outfit zijn ook schoenen meer van belang dan je misschien zou verwachten. Immers gebruik je continu je voeten om de trappers te bewegen en zo de fiets aan te sturen. Goede schoenen kunnen je helpen om meer kracht te zetten zonder hierbij meer energie te verspillen. 

Jeroen van Dam

Back to top