Nail art is back!

Een lange tijd zijn de meest neutrale nagelkleuren trendy geweest. Een zachtroze of zandkleurige manicure. Hoewel dit nog steeds een prachtige look is, is de trend voor de komende lente en zomer toch écht nail art. Hoe creatiever hoe beter! Hoe je deze maakt, maakt niet uit. Normale nagellak, gel polish, een press-on nagel of een professionele set kunstnagels. Als ze maar lekker creatief zijn. Hier zijn een paar leuke nail art ideeën.

One liners

Nee, ik bedoel niet die foute ‘pick-up lines’ waarmee je gebombardeerd wordt op de dating apps. Maar mooie art designs gemaakt uit één lijn. Of in ieder geval designs die er uit zien alsof ze uit een lijn bestaan. Dit zijn vaak gezichten maar het kan van alles zijn. Van mensen in bijzondere poses tot dieren of bloemen. Met deze nail art kun je nog alle kanten op. Ook het kleurgebruik kan alles zijn wat je wil. Al is het meestal het mooist om een effen kleur op de achtergrond te gebruiken.

Zoete kleurtjes

Pastelkleuren zijn natuurlijk altijd goed in de lente. Maar ook deze zomer loop je er nog trendy bij als je een manicure hebt in zoete kleuren. Rood, roze, paars en geel. Als je kan bedenken dat er snoep van gemaakt wordt is het een perfecte kleur voor je nagels komende lente en zomer.

Tie-dye

Tie-dye is al een tijdje terug. Je ziet het overal. In shirtjes, jurkjes en zelfs in denim. Zet ook je nagels maar in dat rijtje. Je kunt dit design zo heftig of rustig maken als je wil. Door een hoop felle en contrasterende kleuren te gebruiken creëer je een bijna psychedelische look, maar door juist zachte kleuren en wit te combineren maak je een dromerige rustige nail art.

Afwisseling

Toen ik zei ‘’hoe creatiever hoe beter’’ meende ik het. Als je niet kunt kiezen, neem je toch alle designs! Door elke nagel een ander design te geven heb je een beetje het beste van alle werelden. Gebruik veel verschillende kleuren om een eclectische look te maken of houd het kleurgebruik binnen één kleur om toch een geheel te maken van alle verschillende designs.

Jeroen van Dam

Back to top